Gouverneur steekt vrijwillig handen uit de mouwen voor jongeren met gedragsproblemen

Op vrijdag 18 mei ging provinciegouverneur Lodewijk De Witte, samen met zijn team, helpen met de aanleg van een tuin voor de jongeren van De Bakermat in Lennik. Hij deed dit om aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk.

‘Vrijwilligerswerk is in onze samenleving niet evident maar wel waardevol. Zeker in de ondersteuning van sociale organisaties is dit vrijwilligerswerk heel erg belangrijk. Daarom gaan we onze tijd vrijwillig schenken aan de jongeren van de dagbesteding De Bakermat in MFC Levenslust in Lennik’ zegt gouverneur Lodewijk De Witte.

De Bakermat VZW Levenslust is een vrijzinnige organisatie met een pluralistische invalshoek. Ze ondersteunen jongeren van 6 tot 25 jaar die kampen met de gevolgen van leermoeilijkheden en/of leerstoornissen, van socio-emotionele en/of gedragsproblemen en/of een autismespectrumstoornis. Ze bieden Buitengewoon Lager Onderwijs (BuBaO), Buitengewoon Secundair onderwijs (BuSO) en ondersteuning vanuit een Multi-Functioneel Centrum (MFC).

De organisatie legt een tuin en een kleine poel aan om een leuke plek te creëren voor en door hun jongeren. Een plek waar ze tot rust kunnen komen of kunnen picknicken bij goed weer. Daarnaast zijn ze ook een insectenhotel aan het bouwen op de kinderboerderij.

 

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be