Skip to Content
Gouverneur roept op om zuinig om te springen met water

Gouverneur roept op om zuinig om te springen met water

Sterke stijging drinkwatergebruik

De voorbije dagen steeg het gemiddelde dagverbruik van drinkwater, terwijl de hittegolf nog maar pas begonnen is. Daarom roept provinciegouverneur Lodewijk De Witte de inwoners van Vlaams-Brabant nogmaals op om zuinig om te springen met water.

De voorbije dagen stegen de gemiddelde daggebruiken van water. Maandag 3 augustus was het verbruik zo’n 10% hoger dan normaal, dinsdag 15% en woensdag al 20%.

‘We vrezen dat de hittegolf de cijfers nog verder omhoog zal drijven en doen daarom nogmaals een oproep om extra spaarzaam om te gaan met water. Gebruik dus zeker geen water voor niet- essentiële toepassingen zoals het besproeien van gazons, wassen van auto’s, bijvullen van zwembaden en vijvers. Want elke druppel telt”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

In mei vaardigde de provinciegouverneur reeds een sproeiverbod uit op drinkwater in 42 van de Vlaams-Brabantse gemeenten. Dit verbod kwam er omdat de waterverbruiken zo extreem hoog waren, tot 35% en meer hoger dan normaal,  dat het waterbevoorradingssysteem niet kon volgen met leveren.

 

Contacteer ons
Lodewijk De Witte Provinciegouverneur, Provincie Vlaams-Brabant
Peter Huygaerts Dienst Noodplanning
Lodewijk De Witte Provinciegouverneur, Provincie Vlaams-Brabant
Peter Huygaerts Dienst Noodplanning
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven