Gouverneur Jan Spooren bezoekt ziekenhuis van Halle

Ook in de Vlaams-Brabantse ziekenhuizen is het alle hens aan dek om voor de toestroom van Covid-19 patiënten de nodige medische en verpleegkundige zorgen te verstrekken. Gouverneur Jan Spooren brengt samen met René Wolfs, adjunct van de federale gezondheidsinspecteur en burgemeester Marc Snoeck een bezoek aan het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle.

“Ik besef dat de druk op onze ziekenhuizen enorm groot is. We zijn vooral bezorgd over het personeel, want voor hen is het fysiek en mentaal enorm zwaar en zijn ze nog moe van de eerste Corona golf. Als gouverneur vind ik het belangrijk om te luisteren naar de noden en bezorgdheden van de ziekenhuizen en om deze aan te kaarten bij de Vlaamse en federale overheid”. 

Jan Spooren, provinciegouverneur

Tijdens het bezoek aan het ziekenhuis van Halle, maar ook eerder vandaag tijdens het bezoek aan het regionaal ziekenhuis Heilig Hart in Tienen, wil de gouverneur vooral een hart onder de riem steken van al het ziekenhuispersoneel, gaande van  directie, artsen, verpleegkundigen, paramedici tot ook al de ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld  het keuken- en onderhoudspersoneel.  Allemaal zijn ze onmisbare schakels in ons gezondheidssysteem, broodnodig om de levens van vele Corona slachtoffers te redden.

"We zijn zeer verheugd om de vertegenwoordigers van deze overheden te mogen ontvangen. Het is voor ons ziekenhuis opnieuw een teken dat zij zeer met het ziekenhuis begaan zijn en aandacht hebben voor de grote druk die nu al maanden rust op het personeel in deze moeilijke tijd. Door hun gezamenlijke aanwezigheid tonen zij ook aan dat zij blijven gaan voor een nauwe onderlinge samenwerking. Als ziekenhuis willen we hen hierbij ook vragen om in deze crisissituatie te pleiten om steeds in een zo uniform en helder mogelijke regelgeving te voorzien, zoals bijvoorbeeld bezoekregelingen die per fase van het noodplan voor alle ziekenhuizen zouden gelden. Tenslotte werken we graag verder met hen samen om te werken aan een zo gepast mogelijk in- en uitstroombeleid voor onze Covid-patiënten.”

Axel Kerkhofs, algemeen directeur van het ziekenhuis.

 

De gouverneur is aangenaam verrast door het creatief ondernemerschap van het ziekenhuis en hun samenwerking hierin met de eerste lijn en de lokale besturen.  Momenteel worden de plannen om de in- en uitstroom van patiënten gesmeed. Over een dikke week wordt de piek in de ziekenhuizen verwacht en om deze goed te kunnen managen werkt het ziekenhuis, samen met de eerste lijn aan een schakelplan.  Men doet dit niet op vraag van de overheid maar uit eigen inzicht om de crisis te managen maar om de kwaliteitsvolle zorg naar de patiënten te garanderen.  Het is eigenlijk spijtig dat er weinig ruimte en regelgeving is voor dergelijk creatief ondernemerschap, hij zal dit ook meenemen naar de hogere overheid.

 

Jan Spooren

Gouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be