Gouverneur heft aantal bijkomende coronamaatregelen voor het hele grondgebied van Vlaams-Brabant op

Op 4 november 2020 vaardigde de gouverneur een politiebesluit uit met aanvullende maatregelen in strijd tegen het coronavirus. ​ Dit was toen noodzakelijk omwille van de hoge besmettingsgraad in Vlaams-Brabant en de nood aan een eenvormig en duidelijk coronabeleid in de hele provincie.

Vandaag evolueren de cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames snel in de goede richting, mede door de succesvolle uitrol van de vaccinatiecampagne. Daarom besliste het Overlegcomité om vandaag een nieuwe fase van het zomerplan in werking te laten treden, met heel wat versoepelingen die werden opgenomen in een nieuw ministerieel besluit.

Sommige maatregelen van het politiebesluit van 4 november 2020 zijn ondertussen opgenomen in het nieuwe ministerieel besluit, terwijl andere niet meer gelden omwille van de versoepelingen.

Daarom heft de provinciegouverneur dit politiebesluit op en gelden er vanaf vandaag geen specifieke bijkomende coronamaatregelen meer in Vlaams-Brabant. Enkel de algemene maatregelen die van toepassing zijn in het hele land blijven van kracht. ​

“De coronacijfers zijn in Vlaams-Brabant al een hele tijd goed, mede dankzij de verantwoordelijkheidszin die onze inwoners aan de dag leggen. We willen hen hiervoor danken, maar tezelfdertijd ook vragen om nog even de nodige voorzichtigheid in acht te nemen totdat iedereen volledig gevaccineerd is“, zegt gouverneur Jan Spooren. “Maar extra bijkomende maatregelen zijn ​ niet meer nodig in onze provincie. We zijn dan ook tevreden dat we die vanaf vandaag kunnen intrekken”.

Jan Spooren

Gouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Elien Van Houtte

Dienst noodplanning, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be