Goed gerenoveerd in Gooik

Energierenovaties met renteloze lening voor mensen met beperkt inkomen

Het project ‘Goed gerenoveerd in Gooik’ biedt inwoners met een beperkt inkomen de kans om energierenovaties uit te voeren, met een renteloze lening. De gemeente Gooik werkt hiervoor samen met de Vlaamse overheid, de provincie Vlaams-Brabant en Energiehuis 3Wplus. ​

De renovatiebegeleiding gebeurt door renovatiebegeleiders van de provincie Vlaams-Brabant. Energiehuis 3Wplus verzorgt de administratie. De Vlaamse overheid voorziet, via het Noodkoopfonds, de nodige budgetten. ​
De verschillende partners hebben een mobiele werkplek in Gooik van waaruit ze het project opvolgen.

Via 'Goed gerenoveerd Gooik' worden er een 10-tal woningen van mensen met beperkte middelen verbouwd.
Via 'Goed gerenoveerd Gooik' worden er een 10-tal woningen van mensen met beperkte middelen verbouwd.

“Wij ontzorgen de eigenaars door het gehele proces op te volgen van opmaak renovatieplan tot de betaling van de factuur”, zegt renovatiebegeleider Walter Maes.

“Door dit project kunnen mensen met beperkte middelen ook mee in het verhaal van energetische wonen stappen en kunnen ook zij op dit vlak mee bijdragen aan een beter klimaat”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen.

“We hopen met dit project niet alleen woningen duurzamer te maken, maar ook mensen in gezondere woningen te laten leven. Mensen met een beperkt inkomen hebben het op vele vlakken al moeilijker, dus op deze manier hopen we hen een duwtje in de rug te geven. ​ Per woning is er immers een renteloze lening voorzien van maximaal 25.000 euro. Dit bedrag kan gebruikt worden voor dubbele beglazing, isolatie, zonnepanelen en energiezuinige verwarming. De kost moet pas na 20 jaar terugbetaald worden. Dankzij de begeleiding en opvolging van de partners wordt er heel wat werk uit handen genomen. Voor Gooik is er een budget voorzien voor de renovatie van een 10-tal woningen”, besluit Christa Dermez, waarnemend schepen van sociale zaken van de gemeente Gooik.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gert Poulman

Projectcoördinator bij dienst wonen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be