Gezocht: projecten voor een vitaal platteland

De provincie Vlaams-Brabant lanceert een oproep voor nieuwe plattelandsprojecten. Gemeenten en organisaties mogen tot 15 maart 2024 hun project indienen en kunnen hiervoor een subsidie krijgen tot 65% van de totaalkost van hun project en met een maximum van 10.000 euro.

“Met deze subsidie willen we projecten in het verstedelijkte platteland ondersteunen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor plattelandsbeleid. “Onder meer kleine initiatieven, die het sociale en mentale welzijn van de mensen bevorderen, komen in aanmerking. De nadruk ligt op projecten die een wezenlijk verschil maken voor de leefbaarheid op het platteland, maar ook aandacht hebben voor het landschap.”


Meer info
: https://www.vlaamsbrabant.be/plattelandsontwikkeling

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Eva Roeykens

Plattelandscoördinator, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be