Skip to Content
Gezocht: politieagenten voor Vlaams-Brabant

Gezocht: politieagenten voor Vlaams-Brabant

Het tekort aan politieagenten in Vlaams-Brabant is groot. Op sommige plaatsen zelfs schreeuwend groot. Daarom organiseren de gouverneur, de politieschool PIVO in Asse en de politiezones een grootscheepse rekruteringscampagne. 

De politiezones en -diensten in Vlaams-Brabant, de dienst rekrutering en selectie van de federale politie, de Vlaams-Brabantse politieschool PIVO en de federale dienst van de gouverneur Vlaams-Brabant zetten een grootscheepse rekruteringscampagne voor inspecteurs van politie op touw.

“Zowel lokaal als bij verschillende eenheden van de federale politie die in Vlaams-Brabant werkzaam zijn, is het personeelstekort structureel en op sommige plaatsen schreeuwend groot”, zegt Lodewijk De Witte, provinciegouverneur van Vlaams-Brabant. “De rekrutering bij de geïntegreerde politie moet absoluut omhoog. Daarom lanceren we een nieuwe campagne”.

De campagnepartners gaan niet zomaar wachten op een verhoogde algemene instroom. Ze gaan samen aan de slag om de politiezones en -diensten bekend te maken als potentiële werkgevers. Terwijl het in de reguliere rekruteringsprocedure gemiddeld 6 tot 9 maanden duurt om alle selectieproeven te doorlopen, wordt nu de kans geboden om alle selectieproeven op 10 werkdagen tijd af te leggen.
Deze zogenaamde fasttrack voor Vlaams-Brabant loopt van 30 september tot 11 oktober 2019.

Op zaterdag 31 augustus van 10 tot 16 uur is er een infodag in de PIVO-Politieschool.

Op 2 december zullen dan 80 nieuwe kandidaat-inspecteurs de opleiding starten in het PIVO, de Vlaams-Brabantse politieschool in Asse.

P.S.: In bijlage een bericht met meer uitleg en een overzichtskaart van de Vlaams-Brabantse politiezones

Contacteer ons
Lodewijk De Witte Provinciegouverneur, Provincie Vlaams-Brabant
Kelly Verbist Dienst maatschappelijke Veiligheid
Lodewijk De Witte Provinciegouverneur, Provincie Vlaams-Brabant
Kelly Verbist Dienst maatschappelijke Veiligheid
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven