Gezocht: landbouwers voor klankbordgroep Brabantse Wouden van 7 maart

De provincie Vlaams-Brabant is op zoek naar landbouwers die willen deelnemen aan de klankbordgroep Brabantse Wouden van 7 maart. Ze kunnen er mee richting geven aan de landbouw in het nieuwe Nationaal Park.

“Landbouw gaat niet enkel over het telen van planten en kweken van dieren, maar ook over het in goede conditie houden van de gronden, de zorg voor open ruimte én de zorg voor fauna en flora in het landbouwgebied”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde van landbouw.

De zandleem- en leembodems van de Brabantse Wouden behoren tot de vruchtbaarste van Europa. Maar de hellingen zorgen ook voor erosie. En het organisch koolstofgehalte van de bodems neemt af. De ambitie is het organisch koolstofgehalte en het waterbergend vermogen van landbouwbodems te verhogen.

“We willen duurzame landbouw ook beleefbaar maken en toeristische initiatieven stimuleren om de uitstraling van de regio te verhogen”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “Dat kan gaan van de aanleg van landbouwleerpaden, de promotie van plattelandsbeleving voor stadskinderen tot de ontwikkeling van gezinsactiviteiten.”

Landbouw in de Brabantse Wouden.
Landbouw in de Brabantse Wouden.

Om een zo breed mogelijk draagvlak te ontwikkelen, is de provincie Vlaams-Brabant op zoek naar landbouwers voor de klankbordgroep. ​
Landbouwers uit Beersel, Bertem, Bierbeek, Halle, Hoeilaart, Huldenberg, Oud-Heverlee, Kortenberg, Leuven, Linkebeek, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren kunnen zich hiervoor kandidaat stellen via https://rebrand.ly/klankbordgroepBW

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ine Vervaeke

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be