Skip to Content
Geslaagde start van de zomer in Provinciedomein Kessel-Lo

Geslaagde start van de zomer in Provinciedomein Kessel-Lo

Het mooie weer lokte duizenden bezoekers naar de provinciale openluchtbaden. Provinciedomein Kessel-Lo telde de afgelopen twee weken liefst 12.000 zwemlustigen. In de marge van dat zomerse plezier doken wel vragen op over de verplichte zwemkleding.

Schoon zwemwater

Voor openbare zwembaden gelden strenge normen voor hygiëne en waterkwaliteit. Zwemshorts en bermuda’s worden, in tegenstelling  tot badpakken, heel vaak ook buiten het zwemgedeelte gedragen. Zo komt het vuil van speeltuinen en zandbakken in het water.

"Vroeger was dit een echt probleem." vertelt gedeputeerde Ann Schevenels. "Als een hele groep kinderen eerst ging spelen in de speeltuin en dan het zwembad indook, dan kregen wij problemen met de waterkwaliteit. Er waren dagen dat het bad tegen de middag moest sluiten omdat het fout liep met het water. Er is maar één oplossing en dat is ervoor zorgen dat er enkel met echte zwemkleding wordt gezwommen."


Sindsdien heeft de provincieraad een reglement goedgekeurd met strikte kledingsvoorschriften:

  • Mannelijke bezoekers mogen het zwemgedeelte slechts betreden in een zwembroek.
  • Vrouwelijke bezoekers in een  eendelig badpak, bikini of tankini.
  • Zwemshorts en bermuda’s zijn verboden.

Elk jaar wordt het reglement na het einde van het seizoen geëvalueerd.  Indien nodig kunnen er dan aanpassingen aan gebeuren.

Contacteer ons
Ann Schevenels Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Oswald Debelder Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant
Ann Schevenels Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Oswald Debelder Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven