Gelukkig samenzijn in de mooiste parken en tuinen van de Groene Gordel

‘ParkenParade’ in juni

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde op 30 mei de 2e editie van de ‘ParkenParade’. Hiermee zet ze het groene karakter van de gracieuze kastelen en tuinen van de Groene Gordel in de schijnwerpers. De campagne vindt plaats tijdens de eerste 3 weekends van juni.

“Wat verleden jaar begon als een experiment na de zware coronaperiode is een blijvertje geworden”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “ParkenParade’ komt terug in juni. En met meer deelnemende gemeenten en partners dan de eerste editie. Bovendien pionieren we met deze campagne ook met het nieuwe ‘reizen naar morgen’-concept van Toerisme Vlaanderen.”


Parken en tuinen van de Groene Gordel in de toeristische schijnwerper

Toerisme Vlaams-Brabant trekt dit jaar resoluut de kaart van de parken en tuinen in de Groene Gordel. In deze groene regio rond Brussel nemen zowel toeristische toppers, zoals de Plantentuin van Meise, het park van Tervuren of de rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, alsook talrijke ‘verborgen parels’ deel.

“Met ‘ParkenParade’ zetten we een campagne op om toeristen te overtuigen één van onze specifieke arrangementen te boeken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Op onze website vinden ze alle informatie over deze parken en kastelen, de wandelingen en fietstochten en de extra activiteiten.”

 

Het Park van het Kasteel van Gaasbeek (copyright: Lander Loeckx)
Het Park van het Kasteel van Gaasbeek (copyright: Lander Loeckx)

Toerisme als hefboom voor geluksbeleving

De ‘ParkenParade’ is een feel good lenteconcept dat inspeelt op het versterken van de mentale veerkracht. Hiervoor ontwikkelde Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten en ondernemers uit de regio, een concept waarbij men individueel of in groep bij meer dan 100 activiteiten het geluk kan beproeven in een groene omgeving.

“We willen met respect voor de omgeving een duurzame geluksbeleving aanbieden binnen het sacrale karakter van onze mooie parken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.

Toeristen, ondernemers en inwoners verbinden via kleinschalige activiteiten

Toerisme Vlaams-Brabant heeft voor deze campagne opnieuw een brede samenwerking ontwikkeld met gemeenten, inwoners, plekhouders, ondernemers en mediapartners.

“We geloven dan ook dat lokale en toeristische belangen perfect kunnen samenlopen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Toerisme op een creatieve en duurzame manier ontwikkelen is de toekomst”.

“Ook onze gemeente doet mee”, zegt Sofie Lombaert, schepen voor toerisme van Tervuren. “We zien in deze campagne kansen om het groene karakter van onze gemeente te benadrukken en organiseren hiervoor talrijke inspirerende activiteiten in het Park van Tervuren. Dit gaat van meditatie tot mindfullness, vitaliteitswandelingen tot yoga, tai chi of dans workshops. Maar ook in een meer intieme setting kan je terecht bijvoorbeeld in de wonderbaarlijke Beeldentuin “De Paden van Waaienberg. Vele lokale handelaars hebben het nog steeds moeilijk en we geven hen met dit concept een steun in de rug”. ​

De editie 2022 van de ParkenParade werd voorgesteld in de Beeldentuin 'De Paden van de Waaienberg' in Duisburg
De editie 2022 van de ParkenParade werd voorgesteld in de Beeldentuin 'De Paden van de Waaienberg' in Duisburg

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/parkenparade

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Johan Deknopper

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be