Geef je streek cadeau

Boxen voor bedrijven

De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant lanceren een box met streekproducten voor bedrijven. Ze kunnen gebruikt worden als relatie- of eindejaarsgeschenk voor personeel en/of klanten.


“De eindejaarsfeesten naderen en dan zijn bedrijven steeds op zoek naar een cadeau voor hun medewerkers of een origineel relatiegeschenk. Met onze straffe boxen willen we hier een antwoord op bieden. Eerlijk, wie is nu niet blij met een doos vol streekproducten?", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw en streekproducten. "De bedrijven die de boxen bestellen, zetten we in de kijker als “Straffe Streek ambassadeurs”. Het straffe bedrijf kiest bewust voor een lokaal en milieuvriendelijk alternatief dat in een duurzame omgeving bij het maatwerkbedrijf IJsedal wordt verpakt en verzonden. Hier krijgen mensen met een arbeidsbeperking volop kansen. Lekker verantwoord of verantwoord lekker, het is maar hoe je het bekijkt. En alles wordt netjes aan huis geleverd.” ​

Gedeputeerde Tom Dehaene overhandigde de eerste streekboxen voor bedrijven aan NNOF in Vilvoorde
Gedeputeerde Tom Dehaene overhandigde de eerste streekboxen voor bedrijven aan NNOF in Vilvoorde

Er zijn drie boxen in drie verschillende prijsklassen: de Straffe Ontdekkingsbox (40 euro), de Pajotse Box (50 euro) en de Strafste Ontdekkingsbox (70 euro). Daarnaast is er ook een formule op maat.

“Als ondernemer weet ik maar al te goed dat bedrijven een voortrekkersrol hebben om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Onze straffe streek box past daar perfect in. Want door te kiezen voor lokale producten worden de voedselkilometers beperkt, wat goed is voor het klimaat, en steunen we de lokale economie”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw.

Het is de eerste campagne die zich zo expliciet richt op bedrijven. Om hen te bereiken lanceerde Streekproducten Vlaams-Brabant “Wij maken het makkelijk voor Maarten”. ​
Er werd specifiek voor Maarten gekozen als boegbeeld omdat hij, net zoals streekproducten, heel toegankelijk en herkenbaar is. ​


Meer info en bestellen: www.straffestreekbox.be/bedrijven

Filmpje over de Straffe Streek-boxen: https://youtu.be/gTeM4jRly3Y

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Joke Gilles

Projectcoördinator, Streekproducten Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be