GBS De Puzzel wordt peter van natuurgebied Rogaarden in Begijnendijk

 

Scholen die meer dan 10 jaar leren over een natuurgebied in hun buurt en daar ook in komen werken en de natuur verkennen, worden beloond voor hun inzet en worden peter van dat gebied. In Vlaams-Brabant zijn er dit jaar zo 8 scholen. ​

Eén van hen is GBS De Puzzel uit Begijnendijk. Ze wordt op 3 juni officieel peter van het natuurgebied Rogaarden van Natuurpunt in Begijnendijk.

De andere scholen zijn GO! Basisschool Markevalle uit Herne voor de Markvallei, VGSK De Boomhut uit Kampenhout voor Ter Bronnen, Gemeenteschool Dworp voor Rilroheide, GO! Basisschool Hertog-Jan uit Kortenberg voor Silsombos, Vrije Basisschool Landen voor De Beemden, Vrij Basisschool De Klinker uit Rotselaar voor Hagelandse Vallei en Vrije Basisschool Sint-Joris uit Tielt-Winge voor Tussen Twee Motten.

Dit project, Educatief Natuurbeheer, van de provincie Vlaams-Brabant en Natuurpunt bestaat al 28 jaar.

Op maandag 3 juni om 10 uur bezoeken 27 leerlingen van het zesde leerjaar van GBS De Puzzel uit Begijnendijk het natuurgebied Rogaarden, waar ze de afgelopen maanden actief zijn geweest. Ze maken een wandeling in het natuurgebied en doen wateronderzoek in één van de poelen.
Gedeputeerde Bart Nevens, Hans Van Calster, conservator voor Natuurpunt van Rogaarden, en Katleen Verhaegen, directeur van de school, geven uitleg over het educatief natuurbeheer-project.
Daarna overhandigt gedeputeerde Bart Nevens het peterschapsbord aan de school en wordt een infobord onthuld.

Locatie: Rogaarden in Begijnendijk
Parkeren kan achter de appartementen aan Vissendijk 8

 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Natalie Sterckx

Persverantwoordelijke, Natuurpunt

Kristin De Ceuster

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be