Gamebike op Buitenspeeldag in Bierbeek op 18/4

Speel op straat voor het klimaat

De provincie Vlaams-Brabant wil haar inwoners mee laten denken over het klimaat. Haar gamebike stimuleert op een speelse manier klimaatvriendelijke ideeën. De gamebike is een elektrische bakfiets met spelletjes over klimaat voor speel- en leefstraten of buurtfeesten. Op woensdag 18 april zet de gemeente Bierbeek hem in voor de Buitenspeeldag.

De lente is net begonnen. Nog even en men kan weer op straat spelen of rondhangen met de buren. En ook de straat- of wijkfeesten verschijnen weer op de agenda.
 

Spelen voor het klimaat

‘Met onze gamebike, boordevol educatief spelmateriaal, stimuleren we klimaatvriendelijke ideeën in de straten en de wijken’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘De gamebike biedt bijvoorbeeld inspiratie om de straat autoluw in te richten of te experimenteren met duurzame voeding. Mensen kunnen ontdekken wie in de buurt elektrische toestellen kan repareren, het boodschappenlijstje van een minder mobiele buurman afwerken of de kinderen van drie gezinnen naar school brengen. De klimaatvriendelijke mogelijkheden zijn eindeloos’.

De spellen in de gamebike zijn een klimaatvariatie op bijvoorbeeld het oude ganzenbord, blikwerpen en Kubb.
 

Gamebike op Buitenspeeldag

Zo zet de gemeente Bierbeek de gamebike in tijdens de Buitenspeeldag van woensdag 18 april.
Van 13 tot 17 uur kunnen kinderen ermee aan de slag aan CC De Borre (Speelpleinstraat 13).

‘Het uitlenen van deze gamebike is een ideale manier om onze kinderen en tieners te sensibiliseren over de klimaatverandering’, zeggen Hilde Van der Putten, schepen voor duurzaamheid en onderwijs, en Stefaan Van Haegenborgh, schepen voor jeugd. ‘De gamebike sluit bovendien mooi aan bij de klimaatbendes die aan het werk zijn in alle Bierbeekse scholen’, voegt Van der Putten toe. ‘Er loopt ook een samenwerking tussen jongeren van de Jeugdraad en Globelink, ook hier staat duurzaamheid centraal,’ besluit Van Haegenborgh.
 

Gamebike voor alle speelstraten en buurten

Tijdens de warme zomermaanden kan men de gamebike weer inzetten. Via de uitleendienst van de provincie Vlaams-Brabant kan men deze aanvragen. De ontlening en de verzekering zijn gratis. Men kan de gamebike ophalen in het uitleenpunt in Leuven.   
 

Klimaatideeën delen

De gebruikers kunnen hun klimaatideeën via foto’s of een verhaal kwijt in de inspiratiemap van de bakfiets of posten op www.facebook.com/vlaamsbrabantklimaatneutraal

 

Tie Roefs

Gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, Provincie Vlaams Brabant

Hilde Van der Putten

Schepen voor duurzaamheid, Gemeente Bierbeek

Stefaan Van Haegenborgh

Schepen voor jeugd, Gemeente Bierbeek

Wouter Jaspers

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be