Galmaarden is 45ste diervriendelijke gemeente

Galmaarden werd de 45ste diervriendelijke gemeente van Vlaams-Brabant. Een diervriendelijke gemeente ontvangt van de provincie Vlaams-Brabant een label na onderschrijving van de beginselverklaring. Daarmee verbindt ze zich tot het nemen van diervriendelijke maatregelen en rekening te houden met dierenwelzijn in het algemene beleid.

Galmaarden werd de 45ste diervriendelijke gemeente van Vlaams-Brabant

Galmaarden werd de 45ste diervriendelijke gemeente van Vlaams-Brabant
Galmaarden werd de 45ste diervriendelijke gemeente van Vlaams-Brabant

Beginselverklaring-diervriendelijke-gemeente-provincie-Vlaams-Brabant-dt-2019.pdf

PDF - 341 Kb

De ondertekening van de ‘beginselverklaring diervriendelijke gemeente houdt in dat een gemeente ernaar streeft om rekening te houden met dierenwelzijn in haar beleid. De gemeente engageert zich om ook actiepunten waar te maken zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het promoten van het steriliseren van zwerfkatten en het toestaan van huisdieren in sociale woningen, rustoorden en serviceflats. Andere voorbeelden zijn dat een gemeente overlast van duiven op een diervriendelijke manier zal aanpakken en dat er een handhavingsbeleid moet zijn om overtredingen op het onverdoofd slachten tegen te gaan. De gemeente moet ook huisdierenstickers die de hulpdiensten informeren over het aantal huisdieren in een bepaalde woning ter beschikking stellen.

Beginselverklaring-diervriendelijke-gemeente-provincie-Vlaams-Brabant-dt-2019.pdf

PDF - 341 Kb

“Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de ​ gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken. Met 45 diervriendelijke gemeenten in Vlaams-Brabant zijn we goed op dreef. Maar het is onze ambitie om dat aantal nog stevig op te krikken. We willen dierenwelzijn op de agenda zetten van élke Vlaams-Brabantse gemeente”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor dierenwelzijn.

De andere diervriendelijke gemeenten zijn: Aarschot, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Herent, Herne, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tienen, Tremelo, Zemst en Zoutleeuw.

Meer info: Dierenwelzijn | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Annemie De Turck

Dierenwelzijn, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be