Fruitbeeldig Fietsen

Hagelandse bloesems virtueel ontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert ‘Fruitbeeldig Fietsen’. Met deze nieuwe publicatie  plaatst ze de Hagelandse bloesems en de fruittelers in de kijker. De bloei van de bloesems is ook live te volgen via camera’s. Toerisme Vlaams-Brabant filmde de Twee Geten-fietsroute zodat, in deze coronatijden, ook virtueel kan genieten van de natuur.

Fruitbeeldig fietsen in het Hageland

Fruitbeeldig Fietsen moet de inwoners van Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw aan zetten om hun eigen buurt te verkennen. In deze publicatie staan vier fietsroutes die hen laat kennis maken met 11 kunstwerken.
Deze kunstwerken zijn geïnspireerd op de fruitteelt, de fruittelers en de Hagelandse fruitgeschiedenis. 

“Het is altijd mooi om in de Hagelandse fruitstreek te fietsen. Maar tijdens de bloesemperiode zijn deze fietsroutes een absolute aanrader”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. 

Fruitbeeldig Fietsen kan men bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties
 


Camera’s tonen live bloesems

Wie niet in de mogelijkheid is om te fietsen, kan het lente- en bloesemgevoel virtueel in de huiskamer brengen met de drie bloesemcamera’s en het slow tv-fietsprogramma 'Op de fiets', dat vanaf 13 april te volgen is op ROB-tv. 
Het slow tv-fietsprogramma kan men ook bekijken via https://www.youtube.com/playlist?list=PLNELhkXcBy3F1NwTj4mcl6LyuZgg0CCzo

Drie bloesemcamera’s brengen live en 24 uur per dag de stand van de kers-, peer,- en appelbloesem in beeld. De camera’s werden begin maart geplaatst en blijven hangen tot september. 

Bloesemcamera’s bekijken kan via  www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar

 

Virtueel fietsen in het Hageland

Toerisme Vlaams-Brabant maakte een virtuele fietstocht van de Twee Geten-route.
In vier afleveringen neemt een reporter de kijker mee langs de mooiste plekjes in Zoutleeuw, Landen, Linter, Kortenaken en Geetbets. Men ziet beelden van fruitboomgaarden, het fruitbedrijf Healthy Fruit, de Getevallei en het Vinnemeer.

“Mensen die in deze tijden niet kunnen of durven fietsen, geven we op deze manier toch de kans om te genieten van de bloesems in het Hageland zonder het huis te moeten verlaten”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

De Twee Geten-route kan men bekijken via ROB-tv in de week van 13 april en daarna op het Youtube-kanaal van Toerisme Vlaams-Brabant.

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be