Finke Jacobs legt eed af in provincieraad

Finke Jacobs (Groen) uit Asse legde vandaag de eed af in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Hij vervangt zijn partijgenote Leen Van Aken uit Londerzeel.


Finke Jacobs uit Asse volgt Leen Van Aken op als raadslid voor Groen. Leen Van Aken kon dit nog moeilijk combineren met haar mandaat als schepen.

Finke Jacobs is geboren op 29 maart 1993 in Jette. Hij behaalde masters in de politieke wetenschappen en management. Momenteel werkt hij als adviseur postsector, e-commerce en digitalisering op het kabinet van federaal minister Petra De Sutter.
Hij werd in 2019 gemeenteraadslid in Asse. ​

Het versbakken provincieraadslid kijkt met veel zin naar de nieuwe uitdaging: “Dit bestuursniveau is niet het meest zichtbare. Toch passeren er vaak dossiers die veel mensen aanbelangen. Denk bijvoorbeeld aan het afschaffen van de zwembaden in de provinciale domeinen. Komende maanden zal ik dus ongetwijfeld veel bijleren over de provincie en haar activiteiten. Ik zal waar mogelijk, mijn kennis op lokaal en federaal niveau uitbreiden en inzetten.”

 

Linda Van den Eede

Raadsvoorzitter, Provincieraad van Vlaams-Brabant

Griet Bottu

Griffiedienst

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be