Filmpjes tonen het mooiste van 22 Groene Gordel gemeenten

Provincie brengt meer dan 1500 figuranten samen om Groene Gordel op toeristische kaart te zetten

Toerisme Vlaams-Brabant zet, samen met 22 gemeenten uit het Dijleland en de Brabantse Kouters en de regionale tv- zenders Ring TV en ROB tv, de Groene Gordel-regio toeristisch op de kaart aan de hand van videoclips.

De 22 gemeenten uit het Dijleland en de Brabantse Kouters, waarvoor er toeristische videoclips gemaakt werden, zijn Keerbergen, Kortenberg, Boortmeerbeek, Haacht, Bertem, Tervuren, Oud-Heverlee, Huldenberg, Affligem, Asse, Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle Op Den Bos, Londerzeel, Meise, Opwijk, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zemst.

Meer dan 1.500 inwoners figureerden als ambassadeurs van de regio en toonden zo dat zij trots zijn op hun gemeente.

Elke clip van 2 minuten geeft hints over de mooiste plaatsen om te wandelen en te fietsen, de leukste terrasjes, gezellige ontspanning of het erfgoed dat er te beleven valt.  

‘We willen als streekmotor met deze filmpjes is om de regio op de toeristische kaart te zetten en ze te gebruiken in marketing campagnes om mensen uit het ganse land te overtuigen dat de Groene Gordel heel wat te bieden heeft’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.      

In de rubriek 'videos' kan men de 22 videoclips bekijken.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant

Sara Palmaers

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be