Fietsers welkom

Toerisme Vlaams-Brabant neemt extra steunmaatregelen voor logies en horeca

Toerisme Vlaams-Brabant gaat het label ‘Fietsers welkom’ meer in de kijker zetten. Logies en horeca met dit fietsvriendelijke kwaliteitslabel kunnen rekenen op extra ondersteuning van de provincie.

 

Provincie zet in op fietsen

Fietsers worden verwend in Vlaams-Brabant. Dit jaar werd het fietsnetwerk in de Groene Gordel vernieuwd, wat resulteerde in 230 km nieuwe en vernieuwde trajecten en 100 nieuwe knooppunten. Een nieuwe fietskaart zag het licht met een fietsnetwerk van in totaal 2.150 km. Daarnaast werden er recent enkele sportieve fietsroutes gelanceerd. En het WK wielrennen komt eraan, met enkele ritten door onze regio.


Vlaams-Brabant promoot en steunt ‘Fietser welkom’-label

Logies en horeca met een fietsvriendelijke werking krijgen het opvallend groene kwaliteitslabel ‘Fietsers welkom’.

Logies en horeca met een fietsvriendelijke werking krijgen het kwaliteitslabel 'Fietsers welkom'
Logies en horeca met een fietsvriendelijke werking krijgen het kwaliteitslabel 'Fietsers welkom'

Om recht te hebben op het label moet men aan enkele voorwaarden voldoen, zoals een veilige fietsenstalling hebben, de aanwezigheid van een sanitaire ruimte waar de fietser zich kan opfrissen, een EHBO-kit, een reparatieset en een fietskaart ter inzage. En tijdens het toeristische seizoen moet de zaak geopend zijn op het moment dat fietstoeristen of –recreanten op de baan zijn (weekends).

“We stimuleren logies en horeca actief om dit label te behalen“, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Om onze partners met een ‘Fietsers welkom’-label in deze crisistijd extra ruimte voor investeringen en initiatief te bieden, voorzien we financiële steun”.

De provincie ondersteunt logies en horeca die investeren in fietsvriendelijke initiatieven
De provincie ondersteunt logies en horeca die investeren in fietsvriendelijke initiatieven

Toerisme Vlaams-Brabant trok een bedrag van 50.000 euro uit voor lokale toeristische ondernemers die fietsvriendelijke initiatieven nemen of ​ fietsgerelateerde investeringen doen. Een fietsvriendelijke ondernemer kan maximaal 75% van de projectkost gesubsidieerd krijgen tot een maximaal bedrag van 2.500 euro per project.


Extra steun voor logies

Toerisme Vlaams-Brabant voorziet als bijkomende steunmaatregel voor de logiessector een financiële tussenkomt in de advertenties van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Logeren in Vlaanderen Vakantieland telt momenteel 1.355 logeeradressen in Vlaanderen en is daarmee één van de voornaamste promotiekanalen voor vakantie in eigen land. Het logiesboek van Logeren in Vlaanderen Vakantieland is het enige boek dat logies van over heel Vlaanderen bundelt.

“Met al deze maatregelen willen we de horeca en logies in deze moeilijke coronatijd een extra duw in de rug geven”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens

Meer informatie over het fietslabel: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/fietsers-welkom

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Kelly Van de Gaer

Coördinator Meeting Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be