Fietsbrug over Dijle verbindt Haacht met Keerbergen

De provincie Vlaams-Brabant investeert 140.000 euro in de aanleg van de nieuwe fietsbrug ‘Bovendijle’ die een fietsverbinding tussen Keerbergen en Haacht mogelijk maakt.


De fietsbrug over de Dijle sluit op het grondgebied van Haacht aan ter hoogte van de Binnenbeekweg. In Keerbergen wordt er een nieuwe fietsverbinding gecreëerd tussen de nieuwe fietsbrug en de Dijlestraat.

Kaart met ligging toekomstige fietsbrug 'Bovendijle'
Kaart met ligging toekomstige fietsbrug 'Bovendijle'


“De fietsbrug is een ontbrekende schakel in het recreatieve fietsnetwerk dat de knooppunten 22 en 82 zal verbinden. De fietsverbinding is niet enkel recreatief, ze heeft ook het potentieel om een zeer belangrijke route te zijn voor scholieren die vanuit Keerbergen naar Don Bosco fietsen of ander functioneel gebruik tussen Keerbergen en Haacht”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

De fietsbrug heeft een lengte van 36 meter en een bruikbare breedte van 4 meter. Zowel het jaagpad aan de kant van Keerbergen als Haacht worden opnieuw geasfalteerd zodat ze mooi aansluiten op de fietsbrug.

De voorbereidingswerken zijn gestart op 1 november. Op het terrein zelf zullen de werken starten in voorjaar 2023 en de brug moet klaar zijn tegen oktober 2023.

 

Aanzicht van de toekomstige fietsbrug
Aanzicht van de toekomstige fietsbrug

De kostenverdeling van de fietsbrug bedraagt 50% voor De Vlaamse Waterweg, 25% voor de gemeente Keerbergen en 25% voor de gemeente Haacht. De provincie Vlaams-Brabant subsidieert maximaal 40% van het gemeentelijk aandeel en geeft hiervoor 80.000 euro aan de gemeente Keerbergen en 60.000 euro aan de gemeente Haacht.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Recreatief Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat toeristisch interessante attractiepolen met elkaar verbindt.”

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be