Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw opent de deurenMeer jonge fietsertjes in Sint-Pieters-Leeuw, dat is de insteek van Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw, die op initiatief van Beweging.net ontstond. De gemeente juicht dit initiatief toe en ondersteunt: ze stelt een locatie in de Wandelingstraat in Ruisbroek ter beschikking en laat diensten als Sociaal Huis, Huis van het Kind en scholen, Fietsbieb mee promoten. Mede dankzij de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant kan Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw starten.“In het onderwijs merken we goed dat minder kinderen als voorheen op jonge leeftijd goed kunnen fietsen. Naast taal en wiskunde is dat een basisvaardigheid, die iedereen op jonge leeftijd echt moet verwerven. Om de laatste drempels weg te nemen, start ook in onze gemeente een Fietsbieb, zodat ouders makkelijker hun kinderen makkelijker kunnen leren fietsen. Zo zullen ook de latere fietsverplaatsingen op school vlotter kunnen verlopen. Het uitleenpunt is niet in het centrum van de gemeente gevestigd, maar wel in Ruisbroek, vlakbij de sporthal, waar men makkelijk de fiets die men wil lenen eens kan uitproberen.”, zegt Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw.

Bart Keymolen, schepen van jeugd in Sint-Pieters-Leeuw, vult aan: “Kinderen groeien snel maar hun fiets groeit helaas niet mee. Voor heel wat gezinnen is de aankoop van een fiets een zware kost. Om telkens een nieuwe aankoop te vermijden, start in Sint-Pieters-Leeuw een Fietsbieb, waar ouders een fietsje ontlenen zodat ook hun kind kan deelnemen aan schoolse uitstappen of met vriendjes met de fiets naar school kan.”


“Een nieuwe vestiging van de Fietsbieb in onze provincie kunnen we alleen maar aanmoedigen.” zegt Tom Dehaene, gedeputeerde van mobiliteit. “We zetten volop in op projecten die Vlaams-Brabanders, volwassenen én kinderen, aan het fietsen krijgen. Ondertussen zijn er al 11 actieve Fietsbiebs in de provincie Vlaams-Brabant, en er openen er binnenkort nog meer.”

Op 8 juni werd de Fietsbieb officieel geopend.
Op 8 juni werd de Fietsbieb officieel geopend.

 Bij de Fietsbieb kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar een kinderfiets ontlenen. Fietsbieb is een betaalbaar, duurzaam en toegankelijk concept. Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw zal na het eerste openingsmoment in juni een halve dag per maand open zijn op een vast tijdstip (elke tweede zaterdag van de maand, telkens van 10u tot 12u). Enkele enthousiaste vrijwilligers maken Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw waar en houden deze elke maand open.

 

Meer info: https://sint-pieters-leeuw.eu/tag/fietsbieb/ en https://fietsbieb.be/

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Jan Desmeth

Burgemeester, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw

Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw

 

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 .

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be