Fietsbieb in Merchtem van start

Op 8 oktober werd in de gemeente Merchtem de eerste Vlaams-Brabantse Fietsbieb opgericht. Beweging.net gaat in de komende weken op zoek naar vrijwilligers en tweedehands kinderfietsen voor het project. Tegen de lente ​ van 2020 gaat de Fietsbieb echt open.

De fietsbieb is een bibliotheek voor tweedehands kinderfietsen voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen groeien snel op en moeten daardoor regelmatig van fiets wisselen. De fietsbieb is een budgetvriendelijk alternatief voor ouders en zet maximaal in op circulaire economie. Lid worden van de fietsbieb kost 20 euro, daarvoor kan elke inwoner van Merchtem gedurende één jaar een kinderfiets lenen. Als de fiets te klein is, kan die geruild worden voor een groter exemplaar. 

De gemeente Merchtem stelt het voormalig café Bierboom in de Gasthuisstraat ter beschikking. In de komende weken wordt die verder ingericht en worden alle verzamelde fietsen gecontroleerd en in orde gezet. Voor de uitbouw van de Fietsbieb Merchtem zijn we thans op zoek naar geïnteresseerde vrijwilligers. Fietsersbond Merchtem is alvast enthousiast en werkt mee aan dit project.

“We zetten de komende jaren volop in op projecten die Vlaams-Brabanders aan het fietsen krijgen. De oprichting van een Fietsbieb krijgt een financieel duwtje in de rug van de provincie Vlaams-Brabant. Zo kan de uitleenpost sneller van start gaan en ligt de focus meteen op de kwaliteit van het aanbod. Tegen 2021 zouden er zeven Fietsbiebs actief moeten zijn in de regio”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Steven Fagard

Fietsmanager luchthaven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be