Feestdagen vieren met een box vol Straffe Streek

De vzw Streekproducten Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant lanceren op 1 december hun eindejaarsactie. Blikvanger is een box vol Straffe Streek, een verrassingspakket met streekproducten. Deze box kan men online bestellen en wordt aan huis geleverd.

“Kerstmis en het eindejaar naderen. Ondanks het coronavirus gaan mensen elkaar, ook in deze moeilijke periode, geschenken geven. Hoe leuk is het niet om iemand blij te maken als de deurbel gaat? Men doet de deur open en ontvangt een verrassings-box, vol met lekkere producten en een gepersonaliseerde boodschap”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor streekproducten.

“Met onze eindejaaractie spelen we met deze feestelijke box in op de stijgende vraag naar hoeve- en streekproducten, het online bestellen en aan huis laten leveren van pakketten”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.

Gedeputeerde Swinnen en voorzitter Vleminckx tonen de verrassingsboxen (@Luk Collet)
Gedeputeerde Swinnen en voorzitter Vleminckx tonen de verrassingsboxen (@Luk Collet)

Andere elementen van de eindejaarsactie zijn een straffe keukenhanddoek “geef van katoen met straffe streek”, de kalender 2021 en de nieuwe receptenfolder.
Op basis van de recepten kunnen mensen thuis aan de slag gaan met hoeve- en streekproducten voor hun feestmaaltijden. De recepten zijn van de hand van chef-kok Steppe van de Jacht in Heverlee. ​

Receptenbrochure:

Receptenbrochure_streekproducten-020.pdf

PDF - 2.9 Mb

Win een gratis box

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw lanceert naar aanleiding van de verrassingsbox ook een wedstrijd. Deelnemers moeten op de website van de Straffe Streek Box drie vragen beantwoorden. De winnaar ontvangt gratis zo'n box. ​ ​

 

Meer info: www.straffestreekbox.be

 

Monique Swinnen

Voorzitter, Leader Hageland

Joke Gilles

Projectcoördinator, Streekproducten Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be