Feest met de Getedraak

Dag van de Grote Ge(k)te op 11 september

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Linter, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Natuurpunt organiseren op zondag 11 september van 14 tot 18 uur de Dag van de Grote Gek(te) aan de Kamsalamanderhut in Linter.


De Dag van de Grote Ge(k)te is een feest in het teken van de kamsalamander, de Linterse koesterbuur.Deze gezinshappening in het grootste provinciaal natuurgebied Grote Ge(k)te in de Grote Getevallei biedt een waaier aan gratis activiteiten voor jong en oud.

Programma:

  • 14.00 uur: Officiële opening van het feest door Johannus Cristatus, ereburgemeester van de kamsalamandergebieden in de Grote Ge(k)te)
  • 15.30 uur: Verteltheater | 'Grote Aankondigingen' door de Rode Ridder, de hofmeester en de Belleman van de nieuwe koesterbuur en van een hoog bouwwerf, in aanwezigheid van gedeputeerde Bart Nevens en burgemeester Marc Wijnants
Ereburgemeester Cristatus en de Rode Ridder brachten een bezoek aan Regenboogschool in Neerlinter om de leerlingen warm te maken voor de Dag van de Grote Ge(k)te
Ereburgemeester Cristatus en de Rode Ridder brachten een bezoek aan Regenboogschool in Neerlinter om de leerlingen warm te maken voor de Dag van de Grote Ge(k)te

Verder staan er op het programma wandelingen langs het wandelnetwerk Getevallei, wandelingen met ezels onder begeleiding van Den Dolaard, heupzwierend dansen op het ritme van de percussiegroep Ça va en Circus in beweging en een demonstratie ‘Zeis en bijl’.
Speciaal voor de kinderen zijn er ‘betoveringen’ met grime, gekke kapsels en tattoos onder begeleiding van kapsalon ‘Zo Knap & Snoetjes Zo Knap’, een springkasteel, avonturenactiviteiten onder begeleiding van vzw Overleef, zoals boogschieten, katapultschieten, je eigen vuurtje leren maken, prooien spiesen en knutselen met natuurmateriaal uit de Grote Ge(k)te.

“De Grote Ge(k)te blijft een prachtig gebied. Dit jaar waren er reeds 30.000 bezoekers. Zowel de mensen uit de buurt als van verder vinden er hun gading om te wandelen, voorbij te fietsen, te barbecueën of te kamperen. En we kunnen uitkijken naar een uitkijktoren”, besluiten gedeputeerde Bart Nevens en burgemeester Marc Wijnants met een kwinkslag.

Meer info: Dag van de Grote Ge(k)te - 11/09 | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Folder:

folder_dagvandegrotegekte-022.pdf

PDF - 903 Kb

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Marc Wijnants

Burgemeester, Gemeente Linter

Jan De Boe

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be