Extra taalkansen in de zomervakantie

6 pop-up speelwijken in Meise

 

Tussen 5 juli en 23 augustus organiseert de gemeente Meise, samen met het Huis van het Kind en met ​ steun van de provincie Vlaams-Brabant, 6 pop-up speelwijken. Op die manier kunnen kinderen al spelend de Nederlandse taal blijven oefenen.


Op 6 woensdagen in de zomervakantie vindt er in de wijken de Nekker, de Vlieten, Oppem, Sint-Brixus-Rode, Westrode en Imde van 13 tot 17 uur een pop-up speelwijk plaats. ​
Kinderen tussen 2,5 en 12 jaar kunnen er deelnemen aan een open aanbod van activiteiten.

“Met deze pop-up speelwijken worden er ook in de zomer speelkansen in het Nederlands aangeboden aan kinderen die niet altijd hun weg vinden naar het gewone speelplein omwille van de taalbarrière, de soms te hoge kost of de moeilijke verplaatsing”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams karakter en onderwijs. “Naast de extra speelkansen in het Nederlands wordt er ook gewerkt aan het verbreden van het gemeenschapsnetwerk door het betrekken van buurtcomités. Daarom investeren we 9.786 euro in dit project”.

Gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Gerda Van den Brande in het speelterrein van Imde.
Gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Gerda Van den Brande in het speelterrein van Imde.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Peter Biondi

Vlaams karakter, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be