Expats in Vlaanderen gaan deze zomer op daguitstap in België

Vlaams-Brabant is dé bestemming bij uitstek

Uit een bevraging van Toerisme Vlaams-Brabant blijkt dat de expats, die in Vlaanderen verblijven, dit jaar van een staycation genieten. In plaats van terug naar hun thuisland te trekken, blijven ze, als gevolg van het corona-virus, in ons land.

Toerisme Vlaams-Brabant was nieuwsgierig of de vakantieplannen van de vele expats in ons land ook gewijzigd zijn door het corona-virus. Daar waar deze internationals meestal erop uit trekken in de weide wereld of hun familie in hun thuisland opzoeken, blijkt uit een online bevraging dat de expats deze zomer eerder een vakantie in eigen land plannen.


Uitstap met of zonder overnachting?

Uit de enquête bij meer dan  240 expats in Vlaanderen blijkt dat 84% van de ondervraagde aangeven dat ze een vakantie in eigen land plannen. Hierbij overweegt 69% een daguitstap van thuis uit, maar meer dan de helft (57%) denkt ook aan een toeristische overnachting in België. Voor een dagje uit kiest 61% provincie Vlaams-Brabant als bestemming. Als expats deze zomer een overnachting zouden boeken, denken ze eerder aan West-Vlaanderen (de kust) of Wallonië.
Qua logiestype gaat hun voorkeur voornamelijk uit naar een hotel, B&B of een vakantiehuis.


Naar welke activiteiten zijn ze op zoek?

Tijdens de ‘staycation’ zijn er de expats die vakantiebeleving zoeken in hun eigen huis. Dit gaat over tuinieren, barbecueën of activiteiten met de kinderen. Anderzijds zijn er de expats die een (dag)uitstap plannen. Qua activiteiten hierbij staan wandelen en natuurbeleving op kop.

“In Vlaams-Brabant zullen de wandelaars hun hart kunnen ophalen want Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde speciaal voor deze doelgroep het wandelboek #Dewandelprovincie, dat in 4 talen beschikbaar is”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Ook cultuur en erfgoed, citytrips en fietsen weten te bekoren. Voor deze expats kan een bezoek aan Leuven de ideale bestemming zijn. Van daar uit kan via het fietsnetwerk  gefietst worden naar de groene regio’s van het Hageland of de Groene Gordel”.

Uit de bevraging blijkt ook dat door het corona-virus de ‘internationals’ aarzelen voor een gegidste wandeling in groep.


Online informatie of liever op papier?

Toerisme Vlaams-Brabant wou met deze bevraging ook achterhalen hoe de expats in Vlaanderen het liefst geïnformeerd worden over toeristische activiteiten.
De gedrukte publicatie #Dewandelprovincie blijkt in de smaak te vallen. Ook nieuwsbrieven en sociale media zoals Facebook en Instagram zijn kanalen waar de expats graag geïnspireerd willen worden.

“We gaan met de resultaten van deze bevraging verder aan de slag om ons aanbod op maat van ‘internationals’ te optimaliseren”, besluit gedeputeerde Monique Swinnen.

 

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Baptist Vlaeminck

Onderzoek en planning, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be