Europese Unie stimuleert sociale economie in Vlaams-Brabant

Met de start van het SECON-project, een initiatief dat wordt gefinancierd vanuit INTERREG, gaat de Europese Unie de sociale economie verbeteren in 9 Europese regio’s, waaronder Vlaams-Brabant. Dankzij dit project kan de provincie ook haar sociale economie-beleid aanscherpen, zoals met de projecten 'Doeners' en 'People Made'.


Het doel van het SECON-project is het stimuleren van beleidsverbetering en het vergemakkelijken van de uitwisseling van goede praktijken om de sociale economie in 9 EU-regio's te bevorderen. Het project erkent de mogelijkheden van de sociale economie als motor voor duurzame groei en gemeenschapsontwikkeling en wil een omgeving creëren die de vooruitgang ervan ondersteunt. ​
Om dit te bereiken zal het SECON-project activiteiten organiseren, zoals leerinitiatieven, studies en rapporten en kennisuitwisseling.

“Met dit project gaan we ons beleid aanscherpen en concreet inzetten op de versterking van onze acties ‘Doeners’, ‘People Made’ en in de circulaire economie. We gaan zorgen voor meer samenwerking tussen reguliere en sociale economie, voor een betere vermarkting van de producten van de sociale economie en voor de versterking van ons circulair project ‘Smart Loops’" zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Het Europese SECON-project versterkt de sociale economie, onder meer in Vlaams-Brabant.
Het Europese SECON-project versterkt de sociale economie, onder meer in Vlaams-Brabant.

De deelnemende regio’s zijn de provincie Vlaams-Brabant, Peloponnesos (Griekenland), Rhein-Neckar (Duitsland), Harghita (Roemenië), Mazowieckie (Polen), Oliveira de Azeméis (Portugal), Riga (Letland), Extremadura (Spanje) en Haskovo (Bulgarije).

“Met het SECON-project versterken wij de Europese samenwerking over sociaal ondernemerschap en ook de samenwerking met onze focusregio Rhein-Neckar”, besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.


De Europese Unie lanceerde ook een website voor sociale economie-organisaties met informatie over subsidies en opleidingen.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gudrun Denhaen

Diensthoofd economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

  

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be