Europa in je buurt op 12 mei

Wat realiseren Vlaanderen en Europa voor de Vlaams-Brabander?

Op zaterdag 12 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en de Europese Structuur- en Investeringsfondsen van Vlaanderen, ‘Europa in je Buurt’. Tijdens dit evenement tonen ze via activiteiten welke projecten ze voor de regio uitgevoerd hebben met Vlaamse en Europese subsidies.

Op zaterdag 12 mei van 12 tot 17 uur kan men op het Martelarenplein in Leuven deelnemen aan activiteiten en animatie in het kader van ‘Europa in je buurt’.

‘Op deze dag, die in het teken staat van de Dag van Europa, komt de deelnemer meer te weten over de werking van Europa in Vlaanderen’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Europa. ‘Aan de hand van leuke activiteiten zetten we onder meer projecten over innovatieve geneeskunde, fietssnelwegen, jonge ondernemers of een talententool in de kijker’, zegt gedeputeerde Marc Florquin.

Kinderen kunnen deelnemen aan een kookworkshop met streekproducten, zich laten grimeren, uit de bol gaan in de pop-up kinderboerderij of over het blote-voeten-pad lopen.

‘Europa in je buurt’ is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en de vier Europese Structuur- en Investeringsfondsen van Vlaanderen: het Europees Sociaal Fonds (ESF), het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) en het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV).

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor Europa, Provincie Vlaams Brabant

Marc Florquin

Gedeputeerde voor EFRO-projecten, Provincie Vlaams Brabant

Ariane Van Den Steen

Vlaams Ruraal Netwerk

Claudine Carton

Dienst Europa, Provincie Vlaams Brabant

Philippe Rousseau

EFRO

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be