Europa Direct Vlaams-Brabant van start

Annemie Struyf doet oproep aan Europese Unie om te durven dromen

De provincie Vlaams-Brabant werd op 1 mei een Europa Direct Centrum. Europa Direct Vlaams-Brabant gaat het nieuws van de Europese Unie naar de Vlaams-Brabander brengen. Op 9 mei, tijdens de Dag van Europa, zal journaliste Annemie Struyf met ‘Durf dromen, Europa’ haar visie geven op de toekomst van ons continent.

 

Vlaams-Brabanders informeren over Europa

De Europese Commissie selecteerde 9 Europa Direct centra in België. De taak van deze centra is om het Europese nieuws te verspreiden naar de burgers van een bepaalde regio en hen te laten participeren aan het ‘Europese verhaal’.

“Europa Direct Vlaams-Brabant in Leuven is één van deze 9 geselecteerde centra. Samen met de Europese Commissie gaan we Europees nieuws naar de Vlaams-Brabander brengen. We voorzien activiteiten over de Europese Unie en stimuleren actief Europees burgerschap op scholen. We gaan ook de dialoog aan met onze burgers en luisteren naar wat hen na aan het hart ligt. Want Europa is de zaak van iedereen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europese Zaken.

Meer info over Europa Direct Vlaams-Brabant: www.vlaamsbrabant.be/europadirect

Foto: Annemie Struyf wil Vlaams-Brabanders laten 'dromen' van Europa
Foto: Annemie Struyf wil Vlaams-Brabanders laten 'dromen' van Europa

Annemie Struyf heeft een droom voor Europa

Elk jaar op 9 mei, de Dag van Europa, wordt de 'State of the European Union' in een andere provincie gegeven. Dit jaar is het de beurt aan Vlaams-Brabant.

“We hebben daarom ook gekozen om journaliste Annemie Struyf, die in Lubbeek woont, aan het woord te laten,” zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Onder het motto ‘Durf Dromen’ reisde ze de voorbije jaren doorheen Europa en ontmoette mensen die ervan dromen in een ander land een nieuwe start te maken en zo een fundamenteel verlangen vorm te geven”.

Vanuit haar ervaringen formuleert Annemie Struyf haar 'State of the European Union', haar visie op de toekomst van Europa. Ze brengt haar boodschap 'Durf dromen, Europa' via video op Facebook Live en stateoftheeu.be op 9 mei om 10 uur.

De State of the European Union 2021 is een samenwerking van Europa Direct Vlaams-Brabant met Europahuis Ryckevelde, VLEVA en het Bureau van het Europees Parlement in België.

P.S.: Wil je een interview met Annemie Struyf over ‘Durf dromen, Europa’? Laat het dan weten via pers@vlaamsbrabant.be

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Marlies Vanthuyne

Dienst Europa, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be