Europa Direct Vlaams-Brabant terug van start

Vlaams-Brabanders informeren over Europa

Het nieuwe Europa Direct Vlaams-Brabant werd op 6 oktober feestelijk geopend in het Provinciehuis van Leuven. De Europese Commissie selecteerde 9 Europa Direct centra in België, waaronder dat van Vlaams-Brabant. De taak van deze centra is om het Europese nieuws te verspreiden naar de burgers van een regio en hen te laten deelnemen aan het ‘Europese verhaal’.

 

“Europa Direct Vlaams-Brabant in Leuven is één van deze 9 geselecteerde centra. Samen met de Europese Commissie informeren we over de Europese Unie in Vlaams-Brabant. We hebben gratis lesmateriaal voor leerkrachten, zowel voor het lager als middelbaar onderwijs. Met workshops over de Europese Unie en Europese projecten stimuleren we actief Europees burgerschap op scholen. We gaan ook de dialoog aan met onze burgers en luisteren naar wat hen bezig houdt. Want de Europese Unie is de zaak van iedereen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europese Zaken.

Op 6 oktober ging Europe Direct Vlaams-Brabant officieel van start. Burgers kunnen er terecht met hun vragen over de Europese Unie
Op 6 oktober ging Europe Direct Vlaams-Brabant officieel van start. Burgers kunnen er terecht met hun vragen over de Europese Unie

De komende maanden zijn er reeds activiteiten gepland.

Zo komen er workshops over de Europese Unie voor leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde jaar middelbaar uit scholen in Leuven en Asse.

Leerlingen uit het eerste jaar STEM onderwijs gaan zelf beton leren maken uit afval.

“Dit project kreeg een Europese subsidie. Op deze manier leren leerlingen van dichtbij kennis maken met de projecten waarin de Europese Unie investeert in onze regio”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.

Dit najaar is er een debat over de Europese Unie met de KULeuven en Minos Leuven.

Meer info: Europa Direct - Informatie over de Europese Unie (EU) | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Marlies Vanthuyne

Dienst Europa, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be