Elk einde is een nieuw begin

Opening fototentoonstelling over het leven in Het Vinne op 18 december

Van 18 december tot 28 februari 2021 kan men terecht in de Schuur van Het Vinne in Zoutleeuw voor de fototentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ over de natuur in het provinciedomein. Het Vinne heeft ook een wensboom geplaatst waar de bezoekers elkaar een beter 2021 kunnen wensen.

In provinciedomein Het Vinne is er het voorbije jaar heel wat werk verzet. Het meer werd drooggelegd om het organisch materiaal dat naar de bodem was gezakt, weg te nemen. Het water was te voedselrijk geworden waardoor er minder plant- en diersoorten in en rond het meer te vinden waren.

"Deze werken zijn goed opgeschoten”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Begin volgend jaar worden nog enkele stronken in de randzone verwijderd, worden er poelen gegraven en wordt de vogelkijkhut in het noorden van het meer afgewerkt. Het meer kan dan geleidelijk terug vol water lopen en de vogels en waterplanten komen dan terug”.

Fototentoonstelling

Tot maart kan men in de schuur van de Vinnehoeve een fototentoonstelling over de natuur in en rond het meer bezoeken. ​
De foto’s getuigen van een uniek landschap dat bruist van leven: de insecten in de poel, de uilen en spechten in de boomgaarden, de watervogels, de unieke vergezichten vanuit de uitkijktoren en vogelkijkhut.
Deze foto’s werden gemaakt door vrijwilligers van Het Vinne.

Praktische info:
Locatie: “Schuur”, Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 in Zoutleeuw
Data: elke dag van 13 tot 16 uur van zaterdag 19 december tot 28 februari.
Prijs: gratis

Uiteraard moeten bezoekers de coronaregels volgen: ze mogen enkel binnen per gezinsbubbel, boven 12 jaar is een mondmasker dragen verplicht en handen moeten ontsmet worden met alcoholgel.


Wensboom

Voor de Vinnehoeve staat een oude notelaar die voor de gelegenheid omgevormd werd tot wensboom. ​
Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers hun wens voor een beter 2021 ophangen in de boom.

Buiten bijtanken

Tijdens de kerstvakantie kan men met vier personen een coronaveilige toch rond het meer maken. Onderweg zijn er opdrachten, geschikt voor alle leeftijden, die op veilige afstand van elkaar kunnen uitgevoerd worden. ​
Opgelet: laarzen zijn aangewezen bij een tocht rond het meer.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Liesbet Cox

Domeinbeheerder Het Vinne

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be