Elk einde is een nieuw begin

Elk einde is een nieuw begin

Opening fototentoonstelling over het leven in Het Vinne op 30 oktober

Van 31 oktober tot en met 20 december kan men terecht in de Schuur van Het Vinne in Zoutleeuw voor de fototentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ over de natuur in het provinciedomein.

In provinciedomein Het Vinne is er het voorbije jaar heel wat werk verzet. Het meer werd drooggelegd om het organisch materiaal dat naar de bodem was gezakt, weg te nemen. Het water was te voedselrijk geworden waardoor er minder plant- en diersoorten in en rond het meer te vinden waren.

“Deze werken zijn goed opgeschoten”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “De laatste percelen worden momenteel afgeplagd. Als alles goed gaat zullen de werken op de meerbodem binnen een zestal weken afgerond zijn. Het meer kan dan geleidelijk terug vol water lopen en de vogels en waterplanten komen dan terug”.

Tot dan kan men in de schuur van de Vinnehoeve een fototentoonstelling over de natuur in en rond het meer bezoeken.
De foto’s getuigen van een uniek landschap dat bruist van leven: de insecten in de poel, de uilen en spechten in de boomgaarden, de watervogels, de unieke vergezichten vanuit de uitkijktoren en vogelkijkhut.
Deze foto’s werden gemaakt door vrijwilligers van Het Vinne.

Op vrijdag 30 oktober om 11 uur opent gedeputeerde Ann Schevenels de fototentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ in Het Vinne.

Praktische info:
Locatie: “Schuur”, Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 in Zoutleeuw
Data: elke dag van 13 tot 16 uur van zaterdag 31 oktober tot en met 20 december
Prijs: gratis

Uiteraard moeten bezoekers de coronaregels volgen: ze mogen enkel binnen per gezinsbubbel, boven 12 jaar is een mondmasker dragen verplicht en handen moeten ontsmet worden met alcoholgel.

Ann Schevenels Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Liesbet Cox Domeinbeheerder Het Vinne
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven