Einde van de maatregelen tegen droogte in Vlaams-Brabant

De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant heft het captatieverbod voor het oppompen van water uit onbevaarbare waterlopen op.

‘We hebben een politiebesluit uitgevaardigd  dat het captatieverbod voor het oppompen van water uit onbevaarbare waterlopen opheft’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. ‘Maar er kan slechts zoveel water worden gecapteerd als de waterloop aankan. Want het waterniveau in de waterlopen is nog steeds laag en zuinigheid blijft aangewezen’.

opheffingsbesluit - captatie.docx

DOCX - 73 Kb

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Stijn Coppens

Dienst waterlopen, Provincie Vlaams Brabant

Petra Van Es

Noodplanning, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be