Eerste raadsvoorzitter van Vlaams-Brabant overleden

Gisteren overleed Alfred Vansina uit Leuven. Hij was één van de bezielende krachten bij de oprichting van de zelfstandige provincie Vlaams-Brabant. Hij was ook de eerste raadsvoorzitter van de provincie Vlaams-Brabant.

Alfred Vansina (°9 juli 1926 in Kessel-Lo) was van 1995 tot 2000 de eerste voorzitter van de provincieraad van Vlaams-Brabant. Daarvoor was hij van 1968 tot 1994 raadslid van de unitaire provincie Brabant.
Hij was ook gedurende 18 jaar burgemeester van de stad Leuven.

Als eerbetoon aan de overleden ere-voorzitter hangen de vlaggen aan het Provinciehuis halfstok en kan men tot en met 17 april 2018 een rouwregister tekenen in de inkomsthal van het Provinciehuis.

Alfred Vansina wordt op 12 april 2018 om 10 uur begraven in de Abdijkerk van Vlierbeek.

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Betty Hoornaert

Griffiedienst, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be