Eerste Hoppinpunt in Landen opent aan het station

De provincie Vlaams-Brabant en de stad Landen huldigden op 18 september het eerste Hoppinpunt op het grondgebied van de stad in. Dit Hoppinpunt is gelegen aan het station van Landen.

Een Hoppinpunt is een knooppunt waar verschillende vervoersvormen, zoals de fiets, het openbaar vervoer en wagens, samen komen. Men kan er overschakelen van het ene op het andere vervoersmiddel. Hierdoor kunnen reizigers vlot het geschikte vervoersmiddel gebruiken om een verplaatsing te maken.

Op 18 september werd het eerste Hoppinpunt van Kanden aan het station ingehuldigd.
Op 18 september werd het eerste Hoppinpunt van Kanden aan het station ingehuldigd.

Eerste Hoppinpunt in Landen

In Landen werd vandaag het startschot gegeven van een eerste Hoppinpunt aan het station. Het Hoppinpunt biedt verschillende duurzame vervoersoplossingen aan, waaronder kwalitatieve fietsenstallingen met ruimte voor buitenmaatse fietsen, deelfietsen van Blue Bike, trein- en busverbindingen, twee elektrische deelwagens, een laadpaal, een informatiezuil en parkeerplaatsen. Langs de fietsparking van de NMBS werd ook een pakketautomaat geplaatst.

“Niet alleen aan de voorkant van het station zijn er nieuwe functies bijgekomen, er werd ook aandacht besteed aan de achterzijde van het station voor de mensen die vanuit zuidelijke richting komen”, zegt Gerty Lintermans, schepen van mobiliteit en openbare werken. “Ter hoogte van de spoortunnel lieten we met de hulp van Interleuven een nieuwe fietsenstalling plaatsen. We zijn er zeker van dat deze goed gebruikt zal worden en onze bewoners en pendelaars nog meer helpt om te kiezen voor duurzame verplaatsingen.”

Maak een mobipunt

De provincie Vlaams-Brabant bouwt via het project ‘Maak een mobipunt’ een netwerk van mobipunten of Hoppinpunten in de regio uit. Projectpartners zijn de deelnemende lokale besturen, Mobipunt vzw, Autodelen.net en Interleuven en de Vlaamse overheid. ​

“Via mobipunten stimuleren we duurzame mobiliteitsopties”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. “Onze bedoeling is om, samen met onze partners, een kwalitatief en gebiedsdekkend netwerk van Hoppinpunten te realiseren in onze provincie.”

In de volgende weken worden er nog Hoppinpunten aangelegd in Linter, Herent en Geetbets. De Hoppinpunten in Zoutleeuw, Rotselaar, Huldenberg en Tienen zijn reeds in gebruik genomen.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gerty Lintermans

Schepen, Stad Landen

Linde Smits

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be