Eerste Hoppinpunt in Huldenberg opent aan het Gemeenteplein

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Huldenberg en het Agentschap Wegen en Verkeer huldigden op 18 september het eerste Hoppinpunt op het grondgebied van de gemeente in. Dit Hoppinpunt ligt aan het Gemeenteplein in het centrum van Huldenberg.

Een Hoppinpunt is een knooppunt waar verschillende vervoersvormen, zoals de fiets, het openbaar vervoer en wagens, samen komen. Men kan er overschakelen van het ene op het andere vervoersmiddel. Hierdoor kunnen reizigers vlot het geschikte vervoersmiddel gebruiken om een verplaatsing te maken.

Eerste Hoppinpunt in Huldenberg

In Huldenberg werd het startschot gegeven van een eerste Hoppinpunt aan het Gemeenteplein. Het Hoppinpunt biedt verschillende duurzame vervoersoplossingen aan, zoals kwalitatieve fietsenstallingen met ruimte voor buitenmaatse fietsen, vier laadpunten voor elektrische auto’s, bushaltes, een informatiezuil, een pakketautomaat, parkeerplaatsen en twee elektrische deelwagens. ​
Die deelwagens zijn van het lokaal bestuur, maar via het autodeelsysteem van Stapp In kan iedereen er mee de baan op. ​
Met de parking aan sportcomplex De Kronkel is er ook ruime parkeergelegenheid voor ‘overstappers’ naar het openbaar vervoer.

“In de toekomst zal de omgeving van het Hoppinpunt nog aangenamer gemaakt worden”, zegt Luc Robijns, schepen van mobiliteit. “Momenteel loopt de zoektocht naar een ontwerper voor de heraanleg van het volledige plein en de realisatie wordt verwacht tegen midden 2025. Dit kadert binnen ‘Huldenberg Herbront’, een deelproject van de lokale gebiedsdeal droogte voor ‘(Her)bronnen in de Brabantse Wouden’ met de partners van het Strategisch Project Walden. Met dit project zal een groene oase in het centrum van de gemeente gecreëerd worden, met aandacht voor de relatie tussen de dorpskern en het water van de IJse, en het omliggende groene landschap.”

Op 18 september huldigden de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Huldenberg het nieuwe Hoppinpunt aan het Gemeenteplein in.
Op 18 september huldigden de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Huldenberg het nieuwe Hoppinpunt aan het Gemeenteplein in.

Maak een mobipunt

De provincie Vlaams-Brabant bouwt via het project ‘Maak een mobipunt’ een netwerk van mobipunten of Hoppinpunten in de regio uit. Projectpartners zijn de deelnemende lokale besturen, Mobipunt vzw, Autodelen.net en Interleuven en de Vlaamse overheid. ​

“Via mobipunten stimuleren we duurzame mobiliteitsopties”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. “Onze bedoeling is om, samen met onze partners, een kwalitatief en gebiedsdekkend netwerk van Hoppinpunten te realiseren in onze provincie.”

In de volgende weken worden er nog Hoppinpunten aangelegd in Landen, Linter, Herent en Geetbets. De Hoppinpunten in Zoutleeuw, Rotselaar en Tienen zijn reeds in gebruik genomen.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Luc Robijns

Schepen van milieu en klimaat, Gemeente Huldenberg

Linde Smits

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be