Een bank met een verhaal in Huldenberg


Nieuwe rust- en ontmoetingsplek aan Centrum Ganspoel


Op 13 oktober werd de nieuwe picknick boombank aan het inclusiepad van centrum Ganspoel in Huldenberg ingehuldigd. Deze werd geïnstalleerd door de gemeente Huldenberg, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. De bank moet dienen als nieuwe rust- en ontmoetingsplek.


Het inclusiepad van Centrum Ganspoel, een zorginstelling voor mensen met een beperking, wordt dagelijks gebruikt, zowel door hun leerlingen als door fietsers en wandelaars die er passeren. Het pad vertrekt aan Centrum Ganspoel en biedt de mogelijkheid om met de rolstoel 1,7 km heen en 1,7 km terug te wandelen.

De bank is zo gemaakt dat een rolstoel er onder past. Naast 3 rolstoelen kunnen er nog minstens 7 personen op de zitbank met rugleuning plaatsnemen.

De nieuwe picknickbank staat langs het inclusiepad van Centrum Ganspoel in Huldenberg.
De nieuwe picknickbank staat langs het inclusiepad van Centrum Ganspoel in Huldenberg.

“De bank wordt nu een plaats waar mensen met of zonder beperking kunnen rusten”, zegt burgemeester Danny Vangoidtsenhoven. “Maar we willen er ook ontmoetingen stimuleren. Als passanten van het inclusiepad op de bank gaan zitten is de kans groter dat er contact wordt gelegd dan dat men elkaar al wandelend passeert.”

Dieter Dierckx, directeur van buitengewoon secundair onderwijs Ganspoel, hoopt op mooie en warme verhalen bij deze ontmoetingsplek. “Een spontane, onverwachtse ontmoeting geeft een verruimende blik op de wereld en het leren kennen van een ander werkt verrijkend.”

Op 13 oktober huldigden gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Danny Vangoidtsenhoven een nieuwe rust- en ontmoetingsplek in aan Centrum Ganspoel in Huldenberg.
Op 13 oktober huldigden gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Danny Vangoidtsenhoven een nieuwe rust- en ontmoetingsplek in aan Centrum Ganspoel in Huldenberg.

“Omdat ze ook de kwetsbare buurt Briembos opwaardeert en in samenspraak met bewoners en gebruikers werd gecreëerd, investeren we 8.712 euro in de bank", besluit Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen, onderwijs en toerisme. “Deze picknickbank biedt duidelijk een meerwaarde voor het toerisme in de regio en het buitengewoon onderwijs van Centrum Ganspoel kan er gebruik van maken voor lesmomenten in open lucht”.


Meer info over de provinciale subsidies voor woonomgevingen in kwetsbare buurten:
https://www.vlaamsbrabant.be/nl/premies-en-subsidies/woonomgeving-kwetsbare-buurten

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Danny Vangoidtsenhoven

Burgemeester, Gemeente Huldenberg

Els Vandereet

Dienst wonen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be