‘Dwars door het Hageland’ is venster op toerisme in de regio

De provincie Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaams-Brabant ondersteunen ook dit jaar ‘Dwars door het Hageland’ van zaterdag 15 augustus.

Hoewel toeschouwersaantallen beperkt worden, biedt deze wielerwedstrijd dankzij live tv-beelden vanaf 13.30 uur op Sporza een unieke kijk op het DNA van het Hageland.

Holle wegen, bospaden en grindwegen leiden zowel renners als tv-kijkers naar de mooiste historische en toeristische troeven van de regio. De golvende heuvels zijn immers niet alleen een fiets- en wandelparadijs, maar ook voedingsbodem voor de belangrijkste wijnstreek van Vlaanderen.
Bossen, weiden, fruitplantages en velden wisselen af met historische plattelandssteden met een heel eigen dynamiek. Via deze wedstrijd gaat er extra aandacht naar het permanente sportieve wieleraanbod van het Hageland, zoals het Sven Nys Cycling Center, de Sven Nys- en Eddy Merckx-fietsroute en de fietsuitdagingen op het platform Keep on Moving.
Ook het provinciedomein Halve Maan zal via luchtbeelden verder op de kaart worden gezet.

“Dwars door het Hageland’ blijft zo een nationaal uithangbord van onze provinciale werking in de regio”, besluiten gedeputeerden Monique  Swinnen en Ann Schevenels.

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor evenementen, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Willem Vandenhoeck

Evenementenwerking

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be