Dwalen door mysterieuze bossen in Vlaams-Brabant

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde , samen met de gemeenten Bertem, Bierbeek, Halle, Hoeilaart, Huldenberg, Kortenberg en Tervuren, activiteiten rond Mysterieuze Bossen. Dwalen door sfeervol verlichte bospaden of luisteren naar adembenemende legenden. In oktober en november worden in Bertem, Bierbeek, Halle, Hoeilaart, Huldenberg, Kortenberg en Tervuren 7 magisch mysterieuze outdoor avondspektakels, georganiseerd.

Avontuurlijk vuur en lichtfeest in de Kluis

“De campagne legt voor onze buitengewone mooie bossen een magische laag over het bestaande aanbod aan bosactiviteiten maar voegt ook een eigen dimensie toe door de organisatie van specifieke mysterieuze bossen. Het is een mooie manier om toeristen in het herfstseizoen naar de Groene Gordel te lokken”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Hiermee willen we de lokale economie de nodige impulsen geven in deze periode van het jaar”.

Ben Roelants ambassadeur van Mysterieuze bossen

Toerisme Vlaams-Brabant werkt samen met mediahuis De Buren. In de reeks Op stap met Ben Roelants werden 5 afleveringen gewijd aan de Mysterieuze bossen. Ben en zijn achtjarige zoon Otis gaan samen op ontdekking in de Mysterieuze bossen van Vlaams-Brabant. ​
Deze afleveringen worden uitgezonden tijdens de vijf weekends van oktober. Ben en Otis maken een roadtrip door Vlaams-Brabant. Ze starten hun trip in Bierbeek en rijden langs Oud-Heverlee, Bertem, Jezus-Eik en Hoeilaart. Onderweg ontdekken ze leuke en inspirerende bosactiviteiten. ​

Ultieme bosbeleving op magische wandelspektakels

Tijdens ‘Mysterieuze Bossen’ worden er 7 magische spektakels en andere bosactiviteiten georganiseerd. Elk spektakel is na inschrijving voor het brede publiek toegankelijk. Telkens vertrekt er een mysterieuze wandeling vanuit een unieke locatie. Het is een spektakelwandeling waarbij de mooiste boselementen en bovenal de verhalen uit het bos tot leven komen.

Mysterieuze kabouters in speelbos 't Vossenhol

De provincie Vlaams-Brabant en haar partners werkten samen om te zorgen voor een prikkeling voor alle zintuigen. ​

“We voorzien professionele uitlichting van boselementen, mysterie door een mistige sfeer, bosgeuren die extra waarneembaar zijn, bosgeluiden die versterkt worden, magische gekleurde bellen die de kinderen in een droomwereld doen belanden”, schept gedeputeerde Monique Swinnen reeds de sfeer.
Elk spektakel wordt inhoudelijk voorbereid door lokale gidsen en langs het parcours verschijnen onverwacht inspirerende acts. ​

De data voor de spektakelwandelingen bij zonsondergang zijn de volgende:
• zaterdag 17 oktober: ‘Ermelindus waar ben je gebleven?’ in Bierbeek
• zaterdag 24 oktober: ‘Schaduwen van stille getuigen’ ​ in Kortenberg ​
• zaterdag 31 oktober: ‘Bos vol dromen’ in Halle ​
• zaterdag 7 november: ‘De Elfenkoningin’ in Tervuren ​
• zaterdag 14 november: ‘Als bomen en vossen kunnen vertellen’ in Bertem ​
• zaterdag 21 november: ‘Het mysterie van de Bren Carriers’ ​ in Huldenberg ​
• zaterdag 30 november: ‘Slotevent bibberen en beven’ ​ in Hoeilaart

Samenwerking in de bossen

De evenementen zijn organisch gegroeid en opgebouwd door de stakeholders, zoals streekgidsenverenigingen, jeugdverenigingen, Natuurpunt, ANB, Horizon+, boswachters, logiesuitbaters, talrijke kunstenaars en gemeenten en bewoners van de bosgebieden met de provincie, als streekmotor, in een ondersteunende en coördinerende rol. ​

Tree of light verspreidt mysterie

De ‘mysterieuze campagne’ wordt getrokken door een nieuwe ‘Tree of Light’, een lichtgevend kunstwerk, afdruk van een Vlaams-Brabantse boom. Dit symbool van ‘Mysterieuze bossen’ maakt een rondreis door de regio.


Meer info: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/bos

 

Monique Swinnen

Voorzitter, Leader Hageland

Koen Craenen

Regiocoördinator Groene Gordel, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be