Dwalen door Mysterieuze bossen

Toerisme Vlaams-Brabant start in oktober en november met een nieuwe campagne over Mysterieuze bossen. Er zijn 8 magisch mysterieuze outdoor avondspektakels in Beersel, Bierbeek, Halle, Hoeilaart, Huldenberg, Meise, Oud-Heverlee en Tervuren.

 

Genieten van bosmysteries

“We zetten onze succesvolle samenwerking met toeristische partners verder. In oktober en november worden de activiteiten over de Mysterieuze bossen in de kijker gezet”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

De ‘Tree of Light’, een lichtgevend kunstwerk, afdruk van een Vlaams-Brabantse boom is het symbool van ‘Mysterieuze bossen,’ en maakt opnieuw een rondreis door de regio.

Nieuw dit jaar zijn diverse wandelonthullingen met fictie en non-fictie verhalen. Zo wordt het Mysterie van de Monniken van de priorij van Groenendaal onthuld en komen bosverhalen over de verzetsstrijder Charlepoeng of de vleermuizenkelder tot leven.

Dankzij 'Mysterieuze bossen' komen verhalen en legenden weer tot leven
Dankzij 'Mysterieuze bossen' komen verhalen en legenden weer tot leven

Magische wandelspektakels zorgen voor bosbeleving

“Tijdens ‘Mysterieuze bossen’ zet Toerisme Vlaams-Brabant de succesformule van de magische wandelspektakels verder”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “We zorgen voor acht magische spektakels. Deze wandelingen, geschikt voor gezinnen met kinderen, ​ vertrekken vanuit unieke, adembenemende locaties. De spektakelwandelingen laten de mooiste boselementen en bovenal de verhalen uit het bos tot leven komen. De verhalen zijn streekeigen verhalen, gebracht door lokale acteurs. Een waardig alternatief voor het exotische Halloween”.

'Mysterieuze bossen' pakken uit met avondspektakels in 8 gemeenten
'Mysterieuze bossen' pakken uit met avondspektakels in 8 gemeenten

De data voor de spektakelwandelingen bij zonsondergang zijn de volgende:

  • zaterdag 16 oktober: ‘Dwalen met verhalen’ in Halle
  • zaterdag 23 oktober: ‘De Elfenkoningin’ in Tervuren
  • zaterdag 30 oktober: ‘Lichtfeest in het Bos’ in Oud-Heverlee
  • zaterdag 6 november: ‘Het Mysterie van Hanenbos’ in Beersel
  • zaterdag 13 november: ‘De Chinese Nachtegaal’ in Meise
  • zaterdag 20 november: ‘Het mysterie van de Bren Carriers’ in Huldenberg
  • zaterdag 30 november: ‘Sprookjesbos’ in Hoeilaart
  • zaterdag 4 december: ‘Levendige BosMythes’ in Bierbeek


Mysterieuze bossen stimuleren lokale economie

Door het succes van ‘Mysterieuze bossen’ gaan steeds meer organisatoren spektakels uitwerken. Ze combineren licht, techniek, speciale effecten, muziek, theater en dans in een totaalspektakel, in harmonie en met respect voor de natuur. ​
Een mooi voorbeeld hiervan is het totaalspektakel Lampur aan het kasteel van Groenenberg.

“Het is duidelijk dat bosbelevingen hip zijn en de motor op volle toeren draait. Dit alles is een duidelijke meerwaarde voor onze lokale ondernemers”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens.


Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/mysterieuzebossen

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Koen Craenen

Regiocoördinator Groene Gordel, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be