Drie scholen winnen wedstrijd jeugdboekenmaand Eureka! Wetenschap en Techniek

De provincie Vlaams-Brabant daagde de scholen uit om met een boek uit de suggestielijst van de jeugdboekenmaand een techniek- of wetenschapsactiviteit uit te werken. GBS Relegem uit Asse, basisschool Paridaens uit Leuven en GBS de Hazensprong uit Haasrode wonnen deze wedstrijd.

‘Boeken maken je nieuwsgierig. Door bepaalde boeken te lezen, ga je wetenschappelijke vragen stellen. Andere gaan je technisch prikkelen, je inspireren of je nieuwsgierig maken’, zegt Marc Florquin. ‘We wilden de scholen stimuleren om met de fantastische suggestielijst van de jeugdboekenmaand aan de slag te gaan. Zo  stimuleren we kinderen om meer te lezen én laten we hen meer in aanraking komen met wetenschap en techniek. Drie winnaars sprongen er uit’.

Winnaar in de categorie kleuterklas: 1ste kleuterklas van GBS Relegem
Juf Tineke ging samen met haar kleutertjes aan de slag met ‘Garage Gust’ van Leo Timmers. Ze lazen voor, knutselden, experimenteerden en staken zelfs hun eigen auto in elkaar.

Winnaar in de categorie 1ste tot en met 3de leerjaar: basisschool Paridaens uit Leuven
Juf Bieke en juf Charlotte ontwikkelden klasoverstijgende workshops die de competenties van een goede wetenschapper/onderzoeker in de verf zetten.

Winnaar in de categorie 4de tot en met 6de leerjaar: 5de leerjaar GBS de Hazensprong uit Haasrode
Juf Bea ging in haar klas aan de slag met techniek. Ze maakten kettingreacties aan de hand van het boek ‘De kleine Panamarenko’ en gingen vier dagen aan de slag met techniek: solderen, elektriciteit, glas graveren en in verstek zagen. 

De drie scholen ontvangen elk alle boeken van de suggestielijst van de jeugdboekenmaand ter waarde van 500 euro per pakket.

 

Marc Florquin

Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams Brabant

Evelien Vanhelmont

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be