Drie miljoen euro voor restauratie Citadel van Diest

De Citadel van Diest krijgt via de Erfgoedstichting Vlaams-Brabant 3 miljoen euro aan restauratiepremies van het Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed.


Agentschap Onroerend Erfgoed heeft de toegekende restauratiepremie van 2 miljoen euro nu definitief bevestigd. Eerder deze maand ontving de Citadel reeds een erfgoedpremie voor de restauratie van het dak voor een bedrag van 600.000 euro. Bovendien krijgt de Citadel ook nog eens twee standaardpremies van elke 200.000 euro voor dringende gevelwerken.

De Citadel van Diest ontvangt samen 3 miljoen euro aan restauratiepremies via ERF.
De Citadel van Diest ontvangt samen 3 miljoen euro aan restauratiepremies via ERF.

“Als we deze premies samentellen, komen we aan 3 miljoen euro die we via ERF, onze Erfgoedstichting Vlaams-Brabant, ​ hebben verkregen voor de restauratie van de Citadel van Diest. En daar komen ook nog eens premies voor noodzakelijke vooronderzoeken bovenop”, zegt een blije Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. “Bovendien bewijst dit goede nieuws de meerwaarde van ERF voor het lokale erfgoedbeleid in onze provincie.”

Ook Christophe De Graef, burgemeester van Diest, is blij: “Dat is uiteraard fantastisch nieuws. We hebben met het Citadelproject als stad onze nek ver uitgestoken. Het is een ambitieus project, ongetwijfeld één van de grotere erfgoedprojecten in Vlaanderen. Het doet deugd te merken dat deze inspanningen ook op Vlaams niveau gewaardeerd en ondersteund worden.”

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Christophe De Graef

Burgemeester, Stad Diest

Dirk Bollen

Coördinator, Erfgoedstichting Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be