Doorstart Opgewekt Pajottenland ​

Op 21 juni gaat de tweede projectfase van het strategisch project ‘Opgewekt Pajottenland’ van start met een nieuw kernteam. Hoofddoel blijft om tegen 2040 een regio te creëren die zelfvoorzienend is op basis van hernieuwbare energie. En waar de open ruimte en levendige kernen bestand zijn tegen de klimaatsverandering.

Uit de eerste projectfase (2018-2021) van ‘Opgewekt Pajottenland’ blijkt dat de doelstellingen van het strategisch project haalbaar zijn en dat er in de regio draagvlak kan gevonden worden om er werk van te maken.

“De komende 3 jaar is het nu de taak van ons nieuwe projectteam, onder leiding van Frank Nevens, om de motor van terreinrealisaties op gang te brengen en op voldoende hoge snelheid te laten draaien. Het wordt een opdracht om de actoren uit de regio samen te brengen en te activeren in concrete projecten die door hun omvang, innovatiegraad of inspirerend karakter, een hefboomwerking in zich hebben. Kortom, draagvlak omzetten in daadkracht”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

Het strategisch project Opgewekt Pajottenland begint aan een tweede periode met een nieuw team.
Het strategisch project Opgewekt Pajottenland begint aan een tweede periode met een nieuw team.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Nevens

Coördinator, Strategisch project Opgewekt Pajottenland

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be