Doe-beurs

5.250 leerlingen zoeken naar hun toekomst

Van 18 februari tot en met 20 februari organiseert de provincie Vlaams-Brabant voor de 11de keer een doe-beurs in de Brabanthal in Leuven. Zo’n 5.250 leerlingen van 10 tot 14 jaar uit 115 Vlaams-Brabantse scholen kunnen kiezen uit meer dan 85 workshops om verschillende beroepen te ontdekken en zo hun toekomst voor te bereiden.

Jongeren ervaren op de beurs wat een job als matroos, ondernemer, verpleegkundige, wetenschapper, tuinaannemer of kok inhoudt. 

“Kunnen proeven van een job is voor jongeren belangrijk voor het maken van een juiste studiekeuze”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. “Een goede keuze bouwt op goede en betrouwbare informatie. Tijdens de doe-beurs kunnen jongeren zelf ontdekken en ervaren. Kinderen worden hierdoor ook geprikkeld om nieuwe mogelijkheden te exploreren, om zo hun interesses en mogelijkheden te leren kennen”.

De workshops voor de leerlingen worden gegeven door beroepssectoren/sectorfondsen en secundaire scholen. Op die manier krijgen jongeren een reële kijk op wat een beroep en/of studierichting  inhoudt.

Met het educatief pakket wordt de doe-beurs meer dan een leuke uitstap. Leerlingen kunnen met dit pakket ontdekken wat ze graag doen, waar ze goed in zijn. Ze krijgen te horen hoe ze bewust kunnen kiezen en waar ze terecht kunnen tijdens hun keuzeproces.

De doe-beurs is ook open op woensdagnamiddag. (Groot)ouders kunnen dan samen met hun kinderen gratis de doe-beurs bezoeken en zo samen uitproberen welke leuke beroepen er bestaan.

De provincie Vlaams-Brabant is de streekmotor van een slimme regio.
“Als streekmotor zetten we dingen in gang, zoals goed onderwijs. Goed onderwijs is waar leerlingen zelf ontdekken waar ze sterk in zijn, wat ze graag doen. Zo zetten wij hen op weg naar een bewuste en gemotiveerde studiekeuze, die hen kansen biedt op een mooie toekomst waarin ze zelf onze slimme regio draaiende kunnen houden”, besluit gedeputeerde Bart Nevens.

Bart Nevens

Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant

Els Breunig

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Br&abant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be