Demerbaken in Werchter

Wandelen tussen de kruinen van eiken

De Demervallei is opnieuw een baken rijker. Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland realiseerden in Werchter een ontmoetingsplaats aan de Demer. Dit baken is het vijfde en laatste in zijn reeks

Aan de oevers van de Demer nodigen vijf unieke ontmoetingsplaatsen, in Diest, Zichem, Langdorp, Betekom en nu ook Werchter, de bezoeker uit om kennis te maken met het landschap en het leven op en langs het water.

Vanaf vandaag kan men in Werchter de vijfde en laatste realisatie ontdekken. Het is een zwevend pad van 56 meter dat de bezoekers voert langs de stammen van de eiken aan de samenloop van Dijle en Demer, het vroegere verdeelpunt tussen beide rivieren voor de scheepstrekkers.

‘Ook deze Demerpoort is een kunstwerk met een forse knipoog naar de lokale geschiedenis. Het is niet alleen een heerlijke ontmoetingsplaats waar je even kan halt houden en genieten van het uitzicht maar ook het geknipte vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht in de Demervallei’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme.

Het ontwerp is van de hand van Hans Tuerlinckx en Sven Vangodtsenhoven (Art-Ex bvba). Zij vonden hun inspiratie voor de vijf ontmoetingsplaatsen in de lokale geschiedenis en het specifieke karakter van elke site.

‘Dit is de vijfde en finale ontmoetingsplek, gerealiseerd via het project ‘Ontmoet de Demer’. Hiermee zetten Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland de unieke troeven van de Demervallei nog meer in de kijker’, besluit Julien Delauré, voorzitter van het Regionaal Landschap Hageland.

Contacteer ons
Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant
Stefaan Stegen Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant
Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant
Stefaan Stegen Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven