De Wijnpers toont eindwerken kunstenaars in spe

Van 4 tot en met 10 mei tonen de leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunst’ en ‘Artistieke Opleiding’ van de provinciale school De Wijnpers in Leuven hun artistieke eindwerken in het Provinciehuis. 

‘Het onbetwistbare hoogtepunt voor onze laatstejaars ‘Toegepaste beeldende kunst’ en ‘Artistieke Opleiding’ van de Wijnpers is de tentoonstelling van hun kunstwerken’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Meer dan een jaar hebben ze hier naar toe gewerkt’.

Het thema van dit schooljaar was ‘FAST FOR (W)ART 18’.
‘Onze leerlingen tonen hun persoonlijke interpretatie van het thema in een ruime waaier aan kunstuitingen  zoals ruimtelijk werk, schilderijen, affiches, foto’s, installaties, kinderboekjes en  stripverhalen, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

De tentoonstelling kan bezocht worden op zaterdag 4 mei van 10 tot 17 uur en van dinsdag 6 mei tot vrijdag 10 mei tussen 8.30 en 17 uur in het Provinciehuis, Provincieplein 1 in Leuven.
 

 

Bart Nevens

Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant

Lut Lambert

Directeur De Wijnpers, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be