De Warmste Koers in het Sven Nys Cycling Center

Vandaag wordt in het Sven Nys Cycling Center de Warmste Koers op gang getrokken. Met deze ‘warme actie’ nemen Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo deel aan De Warmste Week van Studio Brussel. Vanaf vandaag tot en met zaterdag 23 december wordt er op de rollen gefietst voor het goede doel. De opbrengst van deze actie gaat naar Join2Bike, een Leuvense vzw die zich inzet om mensen met en zonder beperking op de fiets te krijgen.

Warmste Koers met Sven Nys voor Join2Bike

‘De Warmste Koers is een mooie gelegenheid om in eigen gemeente de Warmste Week te steunen. Het Sven Nys Cycling Center is het mekka voor de fietsliefhebber en het is dan ook logisch dat we tijdens onze actie de kaart van de fiets trekken’, zegt Bert De Wit, schepen voor toerisme in Tremelo.

‘Afgelopen jaar werd het belevingscentrum bekroond met het toegankelijkheidslabel A+. Het maakt het dan ook extra mooi dat we deze actie kunnen doen voor een prachtige vzw die zich inzet om ook mensen met een beperking de kans te bieden om te fietsen.  De 2 handbikes die we tijdens de actie op de rollen plaatsen zetten de enthousiaste en de doelgerichte werking van het goede doel Join2Bike extra in de verf’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Elke deelnemer fietst minimum een half uur en betaalt hiervoor 10 euro. Maar het staat deelnemers vrij om ook meer bij te dragen. Mensen kunnen zich laten sponsoren. Wie het meeste sponsorgeld binnen brengt, maakt kans op een prijs. Sowieso gaat iedere deelnemer naar huis met een uniek rugnummer dat door Sven Nys zelf gehandtekend werd.
Mensen die zich niet ingeschreven hebben, maar toch willen meedoen, mogen steeds langskomen

Supporters kunnen ondertussen iets drinken in de winterbar en zo ook hun steentje bijdragen aan de warme actie.  Op vrijdagavond is er tot 23 uur een After Work-party met DJ.

Het belevingscentrum blijft tijdens het event open en de opbrengsten hiervan gaan ook naar Join2Bike.

Join2Bike wil andersvaliden laten fietsen

De opbrengst van 'De Warmste Koers' gaat naar de Leuvense vzw Join2Bike by Belgian Power. In het beweegproject Join2Bike krijgt inclusie van andersvaliden sportief kleur. Validen en andersvaliden gaan wekelijks samen met de fiets op pad om letterlijk en figuurlijk hoge toppen te scheren. Dankzij de fiets-o-theek Niko kan iedere andersvalide met een gepaste tandem, driewieler of handbike bij de activiteiten aansluiten. Belgian Power vzw koopt deze aangepaste fietsen aan en stelt deze ter beschikking aan de leden.
 

Bert De Wit

Gemeente Tremelo-Schepen van toerisme

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Kabinet Swinnen,Provincie Vlaams Brabant

Nadia Gijsemans

Gemeente Tremelo-Communciatie , Tremelo Gemeente

Vital Geeraerts

Persmedewerker Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be