De Warmste Koers in het Sven Nys Cycling Center

Donderdag 21 december 2017 — Vandaag wordt in het Sven Nys Cycling Center de Warmste Koers op gang getrokken. Met deze ‘warme actie’ nemen Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo deel aan De Warmste Week van Studio Brussel. Vanaf vandaag tot en met zaterdag 23 december wordt er op de rollen gefietst voor het goede doel. De opbrengst van deze actie gaat naar Join2Bike, een Leuvense vzw die zich inzet om mensen met en zonder beperking op de fiets te krijgen.

Warmste Koers met Sven Nys voor Join2Bike

‘De Warmste Koers is een mooie gelegenheid om in eigen gemeente de Warmste Week te steunen. Het Sven Nys Cycling Center is het mekka voor de fietsliefhebber en het is dan ook logisch dat we tijdens onze actie de kaart van de fiets trekken’, zegt Bert De Wit, schepen voor toerisme in Tremelo.

‘Afgelopen jaar werd het belevingscentrum bekroond met het toegankelijkheidslabel A+. Het maakt het dan ook extra mooi dat we deze actie kunnen doen voor een prachtige vzw die zich inzet om ook mensen met een beperking de kans te bieden om te fietsen.  De 2 handbikes die we tijdens de actie op de rollen plaatsen zetten de enthousiaste en de doelgerichte werking van het goede doel Join2Bike extra in de verf’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Elke deelnemer fietst minimum een half uur en betaalt hiervoor 10 euro. Maar het staat deelnemers vrij om ook meer bij te dragen. Mensen kunnen zich laten sponsoren. Wie het meeste sponsorgeld binnen brengt, maakt kans op een prijs. Sowieso gaat iedere deelnemer naar huis met een uniek rugnummer dat door Sven Nys zelf gehandtekend werd.
Mensen die zich niet ingeschreven hebben, maar toch willen meedoen, mogen steeds langskomen

Supporters kunnen ondertussen iets drinken in de winterbar en zo ook hun steentje bijdragen aan de warme actie.  Op vrijdagavond is er tot 23 uur een After Work-party met DJ.

Het belevingscentrum blijft tijdens het event open en de opbrengsten hiervan gaan ook naar Join2Bike.

Join2Bike wil andersvaliden laten fietsen

De opbrengst van 'De Warmste Koers' gaat naar de Leuvense vzw Join2Bike by Belgian Power. In het beweegproject Join2Bike krijgt inclusie van andersvaliden sportief kleur. Validen en andersvaliden gaan wekelijks samen met de fiets op pad om letterlijk en figuurlijk hoge toppen te scheren. Dankzij de fiets-o-theek Niko kan iedere andersvalide met een gepaste tandem, driewieler of handbike bij de activiteiten aansluiten. Belgian Power vzw koopt deze aangepaste fietsen aan en stelt deze ter beschikking aan de leden.
 

Bert De Wit Gemeente Tremelo-Schepen van toerisme
Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme at Kabinet Swinnen,Provincie Vlaams Brabant
Nadia Gijsemans Gemeente Tremelo-Communciatie at Tremelo Gemeente
Vital Geeraerts Persmedewerker Toerisme Vlaams-Brabant at Provincie Vlaams Brabant