De Smaakfabriek op Rock Werchter werkt met streekproducten

Straffe producenten bevoorraden festivalkeuken


Rock Werchter kiest voor lokale verankering en duurzame leveranciers. Live Nation en Streekproducten Vlaams-Brabant vzw gaan hiervoor samenwerken. Zo zal De Smaakfabriek, de pop up-keuken tijdens het festival, werken met ingrediënten recht van de lokale boer. Loïc Van Impe stelt de gerechten samen op basis van 19 streekproducten van Straffe Streek.

“Artiesten stellen we graag lokale alternatieven voor bij speciale wensen op hun rider. Cateringpartner Bevers & Bevers werkt grotendeels met Belgische leveranciers. Crew en vrijwilligers krijgen bij voorkeur lokale producten geserveerd. Ook voor non-food aankopen, kiezen we maximaal voor leveranciers uit de buurt. Onze merchandise draagt het fair wear label. Lokaal en lekker primeren ook in onze Belgische pop-up keuken De Smaakfabriek. Met ingrediënten recht van de lokale boer en in samenwerking met Straffe Streek, stelt curator Loïc Van Impe de beste gerechten samen”, zegt Nele Bigaré, Head of Marketing & Communications van Live Nation.

“Lokaal en lekker zijn inderdaad de sleutelwoorden in De Smaakfabriek. Met ingrediënten recht van de lokale producenten en in samenwerking met Straffe Streek, stellen we enkele verrassende maar vooral lekkere gerechten samen”, vult Loïc van Impe, chef-kok van De Smaakfabriek, aan.

“We zijn fier dat een festival als Rock Werchter in onze provincie plaats vindt. We zien dat als een vorm van promotie voor onze regio”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor streekproducten. “Met dit initiatief kiest Live Nation bovendien voluit voor lokale verankering en steunen ze mee de identiteit en ondernemers van de regio.”

19 streekproducenten gaan hun producten leveren aan pop-up keuken De Smaakfabriek op Rock Werchter.
19 streekproducenten gaan hun producten leveren aan pop-up keuken De Smaakfabriek op Rock Werchter.

“Voor Straffe Streek is De Smaakfabriek hét bewijs dat lokale producten ondertussen mee kunnen groeien in een samenleving die steeds meer op zoek gaat naar een ecologisch alternatief voor haar huidige consumptiegedrag. Rock Werchter vervult hier een mooie voorbeeldfunctie naar andere festivals en toont dat een lokaal verhaal ook op grote schaal zeker zijn plek kan hebben”, besluit Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Daan Vanhorenbeek

Straffe Streek, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be