De politie rekruteert in Vlaams-Brabant

Digitale opendeurdag PIVO

Op zaterdag 18 december van 9 tot 15 uur zet de Vlaams-Brabantse politieschool PIVO zijn deuren digitaal open. Men kan er kennismaken met de selectieproeven en de opleiding tot politie-inspecteur. Maar ook de verschillende Vlaams-Brabantse politiezones en federale diensten stellen zich voor. Men komt er alles te weten over de werking en taken en kan met toekomstige collega’s praten over de job.

“Bij onze Vlaams-Brabantse politiezones en federale diensten staan verschillende vacatures open voor nieuwe politiemensen,” zegt provinciegouverneur Jan Spooren. “Velen voelen zich niet onmiddellijk geroepen of overwegen de politie nog niet als een toekomstige werkgever. Daarom zetten we tijdens de digitale infodag de troeven van een job bij de politie in de kijker. Een job bij de politie kan heel ruim zijn: zeer dicht bij de mensen als wijkinspecteur, in tweede lijn als onderzoeker bij de recherche, in de dringende noodhulp als interventiemedewerker, op pad voor een verkeersveilige omgeving als lid van de verkeersdienst, of meer achter de schermen in de verwerking van gerechtelijke documenten en in de opvolging van criminaliteitsfenomenen. En dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden.”

Het politielandschap in Vlaams-Brabant bestaat uit 23 lokale politiezones en een aantal federale politiediensten, zoals de federale gerechtelijke politie, de luchtvaartpolitie, de federale wegpolitie en de bestuurlijke coördinatie- en steundienst. ​
De grote diversiteit aan functies en taken maakt dat er heel wat mensen hun droomjob kunnen vinden bij de politie in Vlaams-Brabant. ​
Vanuit de Vlaams-Brabantse politiezones en -diensten zal vanaf 2022 ook een traject worden aangeboden om mensen die zijn ingeschreven voor een job bij de politie te ondersteunen in de voorbereiding van de selectieproeven. Dit zal gebeuren in samenwerking met het PIVO en de federale diensten van de gouverneur.

Eens lid van de politie worden er heel wat opleidingskansen geboden, maar ook doorgroeimogelijkheden. Daarenboven is het mogelijk dicht bij huis te werken en mee te bouwen aan een veiligere leefomgeving in de eigen stad of gemeente. Dit geeft veel politiemensen een grote voldoening en het helpt ook om werk en privéleven in balans te houden. ​

“Kortom, wie een maatschappelijk relevante job zoekt, graag in teamverband werkt en echt het verschil wil maken, raad ik zeker aan om zaterdag in te loggen op onze digitale informatiedag", besluit provinciegouverneur Jan Spooren.

Meer info en inschrijven: Online Infodag Politieschool PIVO | Jobpol

Jan Spooren

Gouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Pascal Kemps

Opleidingsdirecteur PIVO-Politieschool, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be