Dag van de Aardbei met wereldrecordpoging aardbeienmilkshake drinken op 27/5

Op zondag 27 mei is de Engelenburcht in Tildonk het decor voor de ‘Dag van de Aardbei’ gaat ‘Lekker Lokaal’. Om 12 uur opent de gemeente Haacht het landbouwleerpad, om 13.30 uur wordt de winnaar van de aardbeiententoonstelling bekendgemaakt en om 15 uur vindt een recordpoging aardbeienmilkshake drinken plaats.

63ste Dag van de Aardbei

De ‘Dag van de Aardbei’ vindt op zondag 27 mei voor de 63ste keer plaats.

‘Traditiegetrouw worden de aardbeien beoordeeld op kleur, dikte en vorm. De teler met de mooiste aardbeien wint bovendien een prachtige prijs. Hij kan rekenen op een buitenlandse reis, samen met het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeienkwekers, ter waarde van 750 euro’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.
Ook tien andere telers delen in de prijzen. Ook het publiek kan een stem uitbrengen. KVLV voorziet een publieksprijs.
Om 13.30 uur wordt, in aanwezigheid van gedeputeerde Monique Swinnen, de winnaar bekendgemaakt.
Van 13 tot 18 uur vindt de streekmarkt plaats.
 

Wereldrecord aardbeienmilkshake drinken

Tijdens de Dag van de Aardbei wordt een wereldrecord aardbeienmilkshake drinken ondernomen. KVLV mikt op meer dan 2.000 deelnemers die tegelijk een milkshake van lokale melk en ijs naar binnen slurpen.
Afspraak om 15 uur op het grasveld achter het instituut Sint-Angela.
 

Nieuw landbouwleerpad voor Haacht

De gemeente Haacht stelt op zondag 27 mei een nieuwe educatieve en interactieve fietsroute voor. Langs deze landbouwleerroute van 30 km door Haacht werden 11 interactieve infoborden geplaatst die meer vertellen over de hedendaagse landbouw in de gemeente.
De route werd uitgewerkt als een fietslus met 3 mogelijke startpunten, voorzien van een overzichtsbord met onder andere kaart van de route.

Het project is een initiatief van de Haachtse landbouwadviesraad en werd uitgewerkt in samenwerking met Plattelandsklassen, Boerenbond en de Landelijke Gilde en met financiële ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant en Cera. 
Vanuit de provinciale landbouwkamer werd voor dit project 12.000 euro voorzien.

De fietsroute ‘Langs Haachtse Velden’ wordt officieel voorgesteld en ingereden om  12 uur. Afspraak aan de Engelenburcht.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor land- en tuinbouw, Provincie Vlaams Brabant

Geert Mertens

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be