Corona-herstelfonds helpt verenigingen bij heropstart activiteiten

Verenigingen hernemen na de coronacrisis stilletjes aan hun activiteiten. Om hen hierbij financieel een duwtje in de rug te geven, heeft de provincie Vlaams-Brabant, samen met Vlaanderen en de Europese Unie, een corona-herstelfonds opgericht.


“Wereldwijd zorgen de naweeën van de coronacrisis voor hinder”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor plattelandsbeleid. “Projecten, waarvoor al langer plannen waren, worden heel voorzichtig terug opgepikt. De onzekerheid van het voorbije anderhalf jaar zit daar voor veel tussen. Bovendien staat er een enorme druk op het voortbestaan van ons platteland. Er komen steeds meer woningen bij, landbouwgronden verdwijnen en de bevolkingsdichtheid stijgt.”

Met de steun vanuit het corona-herstelfonds geeft de provincie Vlaams-Brabant nieuwe projecten alle kansen. Dat kan gaan van de uitbreiding van trage wegen, de ontwikkeling van lokale voedselstrategieën, de opstart van een volkstuin tot projecten die erop gericht zijn de eenzaamheid tegen te gaan. ​

De steun kan oplopen tot maximum 65% van de totale projectkost.
Verenigingen kunnen hun project indienen tot en met maandag 21 februari om 16 uur. ​
Na goedkeuring kunnen projecten starten in het voorjaar van 2022.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/herstelfonds

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Eva Roeykens

Plattelandscoördinator, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be