Consortium start met studie toekomst waterrecreatie in provinciedomeinen

De provincie Vlaams-Brabant besteedde de studie naar de toekomst van waterrecreatie in de provinciedomeinen van Diest, Kessel-Lo en Huizingen uit aan een consortium bestaande uit Ecoworks, Polyplan Kreikenbaum, Kollektif landscape bv, BLAF architecten en VDS Milieuadvies.

 

In maart vorig jaar besliste de provincie Vlaams-Brabant om een studie op te starten die alle alternatieven voor waterrecreatie, zoals renovatie, vernieuwbouw, zwemvijvers en speelwater, in de domeinen van Huizingen, de Halve Maan in Diest en Kessel-Lo in Leuven moet onderzoeken.

“Na het aanduiden van een projectleider en het doorlopen van de nodige procedures voor het aanstellen van een studiebureau zijn we blij dat een consortium nu ook echt kan starten met het onderzoek”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

De teamleden van het geselecteerde consortium zijn Ecoworks, Polyplan Kreikenbaum, Kollektif landscape bv, BLAF architecten en VDS Milieuadvies. Met een uiteenlopende expertise, gaande van landschapsontwerp tot ontwerp, uitvoering en beheer van waterrecreatie en met lokale en internationale referenties, vormen ze een gedegen team om een antwoord te formuleren op de complexe vraagstelling.

In de komende maanden zal het team de eerste analyses en onderzoeken uitvoeren en ook de betrokken steden en gemeenten bevragen.

“Vanuit een brede vergelijking van verschillende scenario’s worden begin 2024 twee toekomstbeelden per domein geselecteerd. Deze twee toekomstbeelden zullen zeer gedetailleerd onderzocht en uitgewerkt worden en bieden hopelijk ook antwoorden op problemen, maar ook kansen die vandaag in de domeinen aanwezig zijn”, besluit gedeputeerde Ann Schevenels.

Gedeputeerde Ann Schevenels aan het zwembad van Provinciedomein Kessel-Lo
Gedeputeerde Ann Schevenels aan het zwembad van Provinciedomein Kessel-Lo

 

Meer info: Studie naar toekomstige waterrecreatie in provinciedomeinen | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Mien Volders

Recreatie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be